Hur länge förbränner en Cinderella?

Innehållsförteckning

Hur länge förbränner en Cinderella?

Hur länge förbränner en Cinderella?

Värt att veta när du använder Cinderella Toalettlocket ska alltid vara nedfällt när toaletten inte används. Förbränningen kan inte starta förrän locket är nedfällt. 3. Förbränningstiden kan variera från 45 minuter upp till 3 timmar (efter mängd och antal besök).

Hur länge förbränner en förbränningstoalett?

Förbränningstiden kan variera från 45 minuter upp till 3 timmar (beroende på hur många besök som gjorts under en given tidsperiod). Fläkten stannar inte förrän förbränningskammaren är helt avkyld. Det kan ta upp till 1,5 timme efter att förbränningen avslutats.

Hur ofta behöver man tömma Cinderella?

Hur ofta måste man tömma ut askan? Efter 100-130 besök. Cinderella talar om för dig när det är dags att tömma askskålen genom att blinka med växelvis röd och gul lampa på panelen.

Vad kostar Cinderella toalett?

En Cindi förbränningstoalett kostar allt från 0.30 till 1.70 kronor per besök. Du får räkna med att den drar mellan 0.4 kWh till 1.7 kWh per användningstillfälle. Räkna på vad du betalar för el för att få fram kostnaden. Om det är en gas-toalett får du räkna på priset för gasen som går åt.

Kan man stänga av förbränningstoalett?

Ska ni stänga ert fritidshus för vintern och önskar att vinterförvara er förbränningstoalett för säsongen så följer ni stegen nedan: Dra ut strömsladden ur väggen - Om er toalett är försedd med två strömbrytare på bakstycket så ska dessa stängas av (annars finns det risk för att batteriet laddar ur)

Hur mycket ström drar Cinderella Comfort?

Lägst energiförbrukning hade Cinderella Comfort med 1,41 kWh följt av Incinolett med 1,42 kWh. Högst energiförbrukning hade Separett Cindi med 1,90 kWh. Cinderella Comfort och de båda Separett-toaletterna klarade fullständig förbränning till restaska som vägde ca 48 g. Snabbast var Cinderella Comfort med 132 minuter.

Hur funkar Förbränningstoa?

I en förbränningstoalett förbränns allt toalettavfall vid hög temperatur. ... Den vanligaste typen av förbränningstoalett spolas inte med vatten. Istället används en påse vid varje besök. När man spolar ramlar påsen med innehåll ner till förbränningskammaren som finns i själva toaletten.

Hur mycket luktar en förbränningstoalett?

De flesta förbränningstoaletter har slutna rörsystem och tar luft separat utifrån för att inte skapa kallras. Luktar det något under förbränning? Inne i toalettutrymmet luktar det mindre än en vanlig vattentoalett tack vare att det finns en inbyggd fläkt.

Hur mycket kostar en förbränningstoalett?

Det rekommenderade priset på Separetts förbränningstoaletter ligger ungefär mellan 25 000 kr – 30 000 kr. Våra produkter kan köpas online via vår Webshop eller hos någon av våra auktoriserade återförsäljare. Aktuellt pris hittas alltid på vår Webshop samt i butik eller online hos våra återförsäljare.

Hur varm blir en förbränningstoalett?

Enkelt beskrivet så fungerar toaletten som en liten hushållsugn, fast med en högre arbetstemperatur. När ett besök är genomfört och en förbränningscykel startas så värms ugnen upp till ungefär 550° C. Då bränns det fasta avfallet upp och urinen förångas ~ endast en liten mängd aska finns sedan kvar i askpottan.

Relaterade inlägg: