Vad kommer namnet Nike ifrån?

Innehållsförteckning

Vad kommer namnet Nike ifrån?

Vad kommer namnet Nike ifrån?

Knight och Bill Bowerman utvecklade dessa skor för den amerikanska marknaden. Nikes logo, den så kallade swooshen, skapades 1971 av designstudenten Carolyn Davidson vid Portland State University. Namnet är taget efter den grekiska segergudinnan Nike.

Vad gjorde Nike?

Nike är segerns gudinna och tillbads främst av idrottsmän under antikens Grekland. Som segerns gudinna övervakade hon både tävlingar och strider. I det militäriskt inriktade romerska riket hade hennes motsvarighet Victoria stor betydelse för krigarna.

Vilka grundade Nike?

Phil Knight Bill Bowerman Nike/Founders

Hur mycket omsätter Nike?

37.4 billion USD Nike/Revenue

Vem är Nike i grekisk mytologi?

Nike är segergudinnan i den antika grekiska mytologin. Buren av sina vingar följer hon alltid Athena, den strategiska krigföringens gudinna.

Vad är Nike affärside?

Nike är världens största tillverkare av sportkläder och skor. Nike-varumärket känns igen direkt över hela världen, särskilt Swoosh-logotypen och företagets slogan “Just Do It”. Företaget grundades i Oregon år 1964 såsom Blue Ribbon Sports; namnet ändrades senare till Nike år 1971.

Hur kom Nike till?

Geoff Hollister var en av de tre som startade det som skulle bli Nike, i den idrottsmiljö med medel- och långdistanslöpning på världselitnivå som då på 1970-talet fanns i Eugene i Oregon på västkusten i USA. De andra var tränaren och skokonstruktören Bill Bowerman och tidigare 800-meterslöparen Buck Knight.

Var bevingad vid Zeus Nike?

Enligt Hesiodos var hon dotter till flodgudinnan Styx och titanen Pallas. Hon sammankopplades ofta med de segerförlänande gudarna Zeus och Athena, vilkas kultbilder ofta ses hållande en vingad Nikestaty.

Vart tillverkas alla Nike skor?

Omkring 620 000 människor arbetar med tillverkning av Nikeprodukter världen över. Majoriteten är kvinnor under 25 år. Över 75 procent av dessa arbetar i Asien, mestadels i Kina, Thailand, Vietnam, Korea och Malaysia.

Är Nike ett aktiebolag?

Nike.com drivs av Nike Retail BV. Företaget är ett aktiebolag, grundat enligt nederländsk lag, med ett aktiekapital på 18 000 euro.

Relaterade inlägg: