Vad betyder 10 percentilen?

Innehållsförteckning

Vad betyder 10 percentilen?

Vad betyder 10 percentilen?

Percentilers namn bestäms av hur många procent av urvalet som har lägre lön än den nivå percentilen pekar ut. Det betyder att 10 % av personerna i urvalet har lägre lön än den 10:e percentilen. ... Eftersom 50 % har lägre lön är medianen också den 50:e percentilen.

Hur fungerar ett Lådagram?

Ett lådagram ritas på en tallinje och består av en låda (rektangel) vars vänstra respektive högra sida befinner sig vid den nedre respektive den övre kvartilen. Observationsvärdenas medianvärde är även markerat med en vertikal linje inuti lådagrammet.

Hur stor ska lönespridningen vara?

Det ska bygga på en analys med kända kriterier till varför man får den lön man får och vad man kan göra för att påverka den, säger Michael Karlsson. En vettig spridning kanske kan ligga mellan 40 och 50 procent.

Vad menas med 90 Percentil?

Den tionde percentilen är den lönenivå som 10 procent av lönerna ligger under, det vill säga en låg lön. På samma sätt är den 90:e percentilen den lönenivå som 90 procent av lönerna ligger under, en hög lön. 80 procent av alla löner ligger alltså mellan den 10:e och 90:e percentillönen.

Vad är Maxtimme?

Maxtimme på eftermiddagen Maxtimmestrafik är maxtimmens typvärde, det vill säga största trafikmängd under en timme på eftermiddagen en normal vardag. Maxtimmestrafiken redovisas dessutom riktningsuppdelad där så är möjligt. Med förkortningarna "Mot C" och "MC" menas trafik i riktning mot centrum.

Relaterade inlägg: