Vad är ett bra vridmoment?

Innehållsförteckning

Vad är ett bra vridmoment?

Vad är ett bra vridmoment?

En bil accelererar som mest då vridmomentet på de drivande hjulen är maximalt. Vridmomentet på drivhjulen bestäms av motorns vridmoment och vald utväxling (växel). Ett exempel: 3000 rpm och 200 Nm med utväxling 2:1 (ca tvåans växel) resulterar i 1500 rpm och 400 Nm på utgående axel från växellådan.

Är TDI bra?

Testarna anser att VW Touareg V6 TDI är en bil med personlighet. ... Visserligen är accelerationen knappast i toppklass, men å andra sidan är bilen mycket tystgående och det enda som hörs är i stort sett vinddraget. Styrningen är bra, även om några testare gärna hade sett att den var lite skarpare.

Vad menas med 2 liters motor?

Fyllnadsgraden är ett förhållande mellan hur mycket luft som fyller motorn vid gång jämförelsevis med motorns totala cylinder/slagvolym. En 2-litersmotor har en slagvolym på 2 liter, med 4 cylindrar blir det 500 cc. eller 0,5 liter/cylinder. ... Cylindern hinner inte fyllas helt med luft och det skapas ett undertryck.

Vad menas med Torque?

Vridstyvheten, eller torque, är ett mått på hur många grader ett skaft vrids då det belastas med en vikt en bit ut från centrum. Värdet ligger i intervallet 1,2-6,5° och ett lågt värde innebär hög vridstyvhet.

Vad är vridmoment lastbil?

Arbete definieras som kraft gånger vägen (sträckan). Vad kanske inte många tänker på är att antalet hästkrafter alltid står i en bestämd relation till vridmomentet. ... Genom att reglera ner turbotrycket justeras vridmomentkurvan och ligger still på 450 Nm ända upp till 4.500 rpm, då ger motorn 288 hk.

Vad står TDI för på golf?

TDI (Turbocharged Direct Injection; sv., TDI-motor) är namnet på dieselmotorer från företaget Volkswagen Group, som kom med en turboladdare och ett direkt bränsleinsprutningssystem för cylindrarna. ... TDI-motorn visades först upp år 1989.

Vilka motorer är drabbade?

Att som biltillverkare inte ta ansvar för en dålig konstruktion är beklagligt. Tyvärr är det fakta för många Volkswagen-ägare som drabbats av kamkedjeproblem på sina 1.2 eller 1.4TSI motorer. Motorerna finns i många olika modeller. Polo, Golf, Tiguan och Passat för att nämna några.

Vad menas med fyllnadsgrad?

Fyllnadsgrad används av SGU för att beskriva grundvattennivån i förhållande till samtliga tidigare uppmätta eller beräknade nivåer, oavsett tid på året.

Hur mycket är en hästkraft?

I en bromsbänk mäts bara vridmoment vid vissa varvtalsintervall, det antal hästkrafter som motorn ger får man fram genom en matematisk formel (hk = Nm gånger rpm delat med 7.022). ... Enligt det metriska systemet är en hästkraft 75 kilopondmeter per sekund, det vill säga ett lyft på en meter av 75 kilo utfört på en sekund.

Relaterade inlägg: