Vad betyder tecknet med tre fingrar?

Innehållsförteckning

Vad betyder tecknet med tre fingrar?

Vad betyder tecknet med tre fingrar?

Det är bara en variant av V-tecknet (victory), som i Serbien är modifierat så att man visar tre i stället för två fingrar. På så sätt har det blivit ett tecken som också betyder ”vi är serber”. Tecknet är mycket populärt, folkligt, och används ofta och spontant.

Vad betyder tre fingrar i luften?

Thailändska demonstranter sätter tre fingrar i luften som en symbol för de tre huvudkraven att regeringen ska avgå, skriva om konstitutionen, och genomföra fria demokratiska val i Thailand.

Vad betyder 2 fingrar?

Vad betyder 🤞 Denna emoji föreställer korsade fingrar, där det är pekfingret och långfingret som har korsats. Används framför som en gest för att försöka frambringa tur, eller för att visa sin förhoppning om att någonting skall lyckas.

Vad betyder ett finger upp i luften?

Att hålla upp pekfingret i luften är ett tecken som används av sunnimuslimer under bönen och i grunden inte har någonting med IS att göra, även om IS också använder tecknet.

Vad betyder olika tecken med handen?

I Sverige brukar 1 markeras med ett pekfinger, medan i vissa andra länder tummen används för 1. Telefonhand, att knyta handen men med tummen mot örat och lillfingret nära munnen, görs för att markera telefonsamtal, t. ex. för att symbolisera att man avser att ringa någon eller att man ber den andra att ringa en själv.

Vad betyder Peace tecknet?

Med handflatan inåt, i Storbritannien och en del andra länder, är det en obscen och förolämpande gest. ... I USA, med handflatan utåt, och mer nyligen även med handflatan inåt, kan det också användas i betydelsen "fred", en betydelse som blev populär under 1960-talets fredsrörelse.

Vad betyder ok tecknet?

Handtecknet där tummen och pekfingret möter varandra, har länge varit en symbol för ordet ”okej”. Men tecknet har fått en alternativ innebörd, och nu tagits in på Anti-defamation leagues lista över hatsymboler. ... Tecknet är också vanligt i hinduism och buddhism, såväl som i yoga, där det är en symbol för fullkomlighet.

Relaterade inlägg: