Hur mycket är 5000 mm vattenpelare?

Innehållsförteckning

Hur mycket är 5000 mm vattenpelare?

Hur mycket är 5000 mm vattenpelare?

Ett plagg som har 2000 mm vattenpelare är inte vattentätt utan benämns som vattenavvisande. 5000 mm är vattentätt men endast för lättare regn eller kortare perioder i ösregn. Köper du däremot ett plagg med en vattenpelare runt 10000 mm kan du räkna med att det kan utstå kraftigt regn i flera timmar.

Hur många vattenpelare ska en regnjacka ha?

2 droppar – vattenpelare över 5 000 mm Produkter med två vattendroppar skyddar mot kraftigt regn. De skyddar längre mot regn och fukt och är perfekta för utomhuslekar i regn. 3 droppar – vattenpelare över 8 000 mm Produkter med tre vattendroppar skyddar mot både kraftigt regn och högre vattentryck.

Vad betyder 20000 mm vattenpelare?

– titta på tygets vattenpelare Ett regnplagg med en vattenpelare på 2000 mm eller mer brukar räknas som vattentätt; då kan plagget användas i hällregn en stund utan att tyget släpper in väta. Ska du däremot vistas flera timmar ute i hällregn bör du välja ett regnplagg med en vattenpelare på minst 20000 mm.

Hur hög vattenpelare?

4.000 mm: Kan användas till kortare turer i lätt regn. 6.000 mm: Kan användas en kort period i kraftigt regn eller en längre period i lätt regn. 8.000 – 12.000 mm: Kan användas i kraftigt regn i få timmar eller riktigt länge i lätt regn. Över 12.000 mm: Kan användas länge i kraftigt regn.

Är galon vattentätt?

Helt vattentätt med svetsade sömmar Svetsade sömmar innebär att plagget får en helt vattentät konstruktion eftersom det inte finns några hål från sömmarna där vatten kan tränga igenom. Galon® behöver ingen impregnering eller efterbehandling för att bibehålla sin vattentäthet.

När är ett plagg vattentätt?

När ett plagg klarar ett vattentryck på 2000 mm räknas det som vattentätt, men det kan skilja stort beroende på hur och i vilken miljö tyget används. De flesta regnplaggen som klarar ett vattentryck på upp till 5000 mm fungerar bra under en kortare stund i kraftigt regn eller något längre stund i medelkraftigt regn.

Vad är en vattenpelare?

Vattenpelare - en måttenhet för vattentäthet När vi mäter vattentätheten hos ett material testar vi hur hög en pelare med vatten måste vara innan vattnet tränger in i skalmaterialet. Vi anger graden av vattentäthet i det antal millimeter vattenpelaren är när vattnet tränger in.

Relaterade inlägg: