Vad innehåller Värpfoder?

Innehållsförteckning

Vad innehåller Värpfoder?

Vad innehåller Värpfoder?

Värpex är ett kompletteringsfoder till värphöns. Blandas med 25 -30 % spannmål (helst vete). Blandningen ges i fri tillgång tillsammans med snäckskal från 17 veckors ålder. Vid utfodring av unghöns bör Värpex blandas med maximalt 30 % spannmål.

Vad matas höns med?

Höns är allätare, det slinker ner både gräs och mask om de letar mat själva. Därför uppskattar de våra tillagade matrester. Grönsaker och fisk går bra. Köttrester får man inte ge till höns av smittspridningsskäl.

Vad behöver hönor?

Rent vatten och nytt foder dagligen är två mycket viktiga delar för friska djur. För dig med hobbyverksamhet och som vill ha extra fina ägg att plocka till frukosten har vi ett anpassat foder. Och glöm inte att ge dina höns snäckskal som är viktigt för att få fina skal på äggen.

Vilket hönsfoder är bäst?

Värp Opti - Basfoder för hela gruppen Vår populäraste hönsfoder som är lite av ett basfoder som passar de flesta raser. Innehåller en hög aminosyranivå för en god äggproduktion och fin fjäderdräkt. Innehåller inga rapsprodukter som på vissa brunvärpande raser kan ge äggen en bismak av fisk.

Måste höns ha Värpfoder?

Det finns särskilt värpfoder att köpa som ger ett extra tillskott av proteiner. Det vegetabiliska värpfodret smakar bättre och ger dessutom godare ägg. Höns ska också ha tillgång till krossade snäckskal som ser till att äggskalen blir hårda. ... För att matsmältningen ska fungera måste hönsen kunna picka i sig grus.

Måste man ge Värpfoder?

Värpfoder eller hönsfoder för dina djur För det kan göra att hönorna kan lägga fler ägg och att de får i sig allt det de behöver. ... Det är trots allt ett foder avsett för värpande djur och behöver sällan kompletteras med annat foder. Värpfodret är därmed ett helfoder som kan användas utan att annan mat behöver att ges.

Hur mycket mat ska en höna ha per dag?

En höna konsumerar mellan 1 g foder per dag, beroende på näringsinnehåll. En foderstat för ekologiska värphöns bör innehålla 14% protein varav 0,35% metionin och 11 MJ energi per kg foder (Elwinger).

Relaterade inlägg: