Vad är ett cc mått?

Innehållsförteckning

Vad är ett cc mått?

Vad är ett cc mått?

CC står för "Center to Center" och syftar på avståndet från mitten av t. ex. en mutter till mitten av nästa mutter. CC används även i för att bestämma avstånd mellan t.

Vad menas med 150 cc?

150cc = inbyggda rör vid nybyggnation Europastandard som finns på de flesta blandare idag. Så vill du vara säker på att i framtiden smidigt kunna byta blandare i duschen eller vid badkaret så är det detta mått du ska se till att rören dras ut från vägg i.

Vad betyder CC på duschblandare?

Cc-mått är helt enkelt avståndet från centrum av det ena skruvhålet till centrum av det andra skruvhålet i luckan, lådfronten eller på handtaget. Även kallat centrum/centrum-mått.

Vad betyder 160 cc?

150 eller 160 CC är avståndet centrum rör på varmt och kallt vatten som kommer ut ur väggen. 160 CC är det vanligaste avståndet i Sverige, 150 CC är standard i övriga Europa. Fråga din rörmokare vilket avstånd du har om du är osäker.

Hur räknar man ut CC mått?

För att räkna ut cc-måttet mellan stolparna, delar du din totala sträcka på antalet mellanrum. I detta fallet blir det 10 m/6=1,66 m. Cc-måttet mellan stolparna blir cirka 1,66 meter.

Hur mäter man Kökshandtag?

Du gör det smidigast genom att öppna skåpsluckan eller lådan och mäta mellan mitten av skruvarna på baksidan. Ta måttet i millimeter mellan de båda skruvarna. De vanligaste standardmåtten är cc 64 mm, cc 96 mm, cc 128 mm och cc 160 mm. Om du mäter och får fram att avståndet är 98 mm så är det cc 96 du har.

Vad är Blandarfäste?

Blandarfästet är den del som blandaren fästs på och används vid dold rördragning. Viktigt att tänka på när du väljer blandar- fästet är c/c-måttet mellan rören, t. ex. 160 mm c/c, samt dimensionen (d) på rören, t.

Vad betyder CC dusch?

CC mått står för måttet mellan rören, från centrum till centrum i millimetter. Vid synlig rördragning är detta måttet vanligen 40 mm cc, men det kan variera. Det vanligaste måttet vid dold rördragning är 160 mm cc, men det förekommer även 150 mm cc (vilket är europeisk standard) eller 153 mm cc.

På vilket C C mått sätts normalt takstolar?

Takstolarna tillverkas vanligen av konstruktionsvirke i tjockleken 45 mm och bredden 170–220 mm beroende på spännvidd. De placeras med 1 200 mm centrumavstånd.

Hur vet jag vilken duschblandare?

När en duschblandare ska monteras på väggen och det är dolda rör (rör som går i väggen) bör man först och främst mäta måtten mellan de två rör som kommer ut från väggen. Detta kallas CC-mått och man mäter då från mitten det ena röret till mitten av det andra. De vanligaste är 40, 80, 1 mm.

Relaterade inlägg: