Vad betyder en 2 A på besiktningen?

Innehållsförteckning

Vad betyder en 2 A på besiktningen?

Vad betyder en 2 A på besiktningen?

Om du får en tvåa så skall denna åtgärdas och du skall göra en efterkontroll, vilket kostar pengar. Men om du istället gör en enkel kontroll innan så kan du slippa detta. Nu finns inte ettor och tvåor längre, utan saker som måste åtgärdas, vanligtvis kallad tvåa, med eller utan återbesök.

Vad menas med efterkontroll?

En efterkontroll behövs när bilen inte blivit godkänd i besiktningen. Detta innebär att ditt fordon inte får användas mer än nödvändigt fram tills det att den blivit godkänd i en besiktning. Fordonet måste besiktas på nytt för att bilen ska få lov att brukas normalt. Vid allvarliga fel kan även körförbud utfärdas.

Kan Mekonomen släcka 2 or?

Om du får nedslag på bilbesiktningen så behöver du inte boka en ny tid och åka tillbaka dit för att få dina brister godkända. Flera av Mekonomens verkstäder är ackrediterade och kan åtgärda dessa fel och samtidigt rapportera in dem direkt till Transportstyrelsen.

Vilka verkstäder släcker 2 or?

Vi på är certifierade och kan hjälpa dig att släcka dina tvåor på våra auktoriserade verkstäder för Volvo, BMW, Toyota, Renault, MINI, Dacia, Polestar, Alpine och Lexus.

Kan verkstad släcka 2or?

Vilka verkstäder kan släcka tvåor? För att en verkstad ska kunna släcka tvåor måste reparationsarbetet vara utfört på den verkstaden. När felet är åtgärdat kontrolleras bilen antingen av en kontrollant på verkstaden eller genom våra samarbeten med externa besiktningsorgan.

Kan verkstad släcka tvåor?

Ackrediterade verkstäder släcker allt fler tvåor som bilar fått vid besiktningen. ... För att en verkstad ska kunna släcka tvåor måste reparationsarbetet vara utfört på samma verkstad. En kontrollant vid verkstaden kontrollerar arbetet och meddelar sedan Transportstyrelsen att bristerna åtgärdats.

Relaterade inlägg: