Vad betyder J på fälgar?

Innehållsförteckning

Vad betyder J på fälgar?

Vad betyder J på fälgar?

Vad betyder bokstavet J som står strax bortom bredden på fälgen ? För cyklar, motorcyklar, skoter, lätta lastbilar , lastbilar, truckar. Varning ! Det är förbjudet att montera kompatibla däck med en fälgfläns J på en fälg med en fälgfläns B !

Hur vet man Storlek på fälgar?

Om du själv vill mäta fälgbredden: Om du själv vill mäta bredden på dina fälgar så ska du mäta från ytter till innerkant på fälgen. Här ska du mäta i centimeter och måttet divideras sedan med 2,54 för att få det i tum.

Vad står siffrorna på fälgen för?

En fälgs dimensioner anges i tum. En fälg kan till exempel ha måtten 7,5 x 17, där 7,5 är bredden i tum och 17 är diametern. ... Den anger hur många bulthål fälgen har och hur stort avståndet mellan dem är. Bultcirkelns diameter anges i millimeter tillsammans med antalet bulthål.

Hur fungerar et på fälgar?

ET är ett mått som finns inristad på varje fälg. Detta mått visar hur mycket fälgen går inåt/utåt. Ett lägre ET gör att fälgarna breddar mer utåt och ett högre mått inåt. ... Detta ser du på dina hjul – exemplet nedan visar alltså att fälgen har ET 45.

Hur mycket är en et?

ET-mått= Fälgens inpressningsdjup, dvs hur mycket fälgen kommer att bredda inåt/ utåt. Lägre ET-mått gör att fälgarna breddar mer utåt. (Läs mer om ET-mått här.)

Vad tillverkas fälgar av?

Fälgar är vanligtvis tillverkade av stål eller aluminium och ibland av en legering. Idag tillverkas de flesta däck av en flexibel elastomer, så som gummi, förstärkt med en stomme av tyg eller (ståltråd) kord. De första däckföretagen grundades i början av 1900-talet, och växte i samarbete med bilindustrin.

Hur vet jag vilka däck som passar din bil?

Är du osäker på vilken däckdimension som passar din bil kan du ta hjälp av informationen på din bils registreringsbevis. Du kan även titta på däcksidan på dina nuvarande sommar- eller vinterdäck för att se vilken däckdimension (exempelvis 205/55 R16) som passar din bil.

Hur vet jag att fälgen passar min bil?

För att veta vilka däck som passar din bil behöver du veta vilken däckdimension däcken har. ... Ett enkelt sätt att ta reda på däckdimensionen är att titta på bilens registreringsbevis, där framgår vilken däckdimension som din bil registrerats med.

Vilka däck passar till vilka fälgar?

Korrespondenstabell storlekar däck / fälgar
FälgbreddMinimal bredd på däckRekommenderade däckbredder
51551
5.51651
61751
6.51851

Vilken Bultcirkel?

Bultmönster även kallad bultcirkel är till för att tala om hur många bultar som används, samt vad det är för cirkeldiameter eller bultdiameter. Ett bultmönster anges som exempel ”5×112″ eller ”5/112”. Siffan 5 anger antalet bultar och 112 är siffran som talar om bultplaceringens cirkeldiameter.

Relaterade inlägg: