Hur räknar man ut SPF?

Innehållsförteckning

Hur räknar man ut SPF?

Hur räknar man ut SPF?

Solskyddsfaktorn (SPF) anger hur länge du kan vara i solen utan att bränna dig jämfört med om du inte hade haft något skydd alls. Om du blir röd och öm i huden efter en kvart i solen multiplicerar du tiden med SPF-siffran.

Hur mycket skyddar SPF 15?

SPF 15 kan ge femton gånger hudens normala skydd mot solens UVB-strålar. SPF 30 kan ge trettio gånger hudens normala skydd mot solens UVB-strålar. SPF 50 kan ge femtio gånger hudens normala skydd mot solens UVB-strålar.

Vad är skillnaden mellan SPF 30 och 50?

Såhär mycket skyddar de olika: SPF15 skyddar mot 93% av UVB-strålar. SPF 30 skyddar mot 97% av UVB-strålar. SPF 50 skyddar mot 98% av UVB-strålar.

Hur mycket skyddar SPF 6?

Lågt skydd: SPF 6–10. Medelhögt skydd: SPF 15–25. Högt skydd: SPF 30–50. Mycket högt skydd: SPF 50+

Vad är skillnaden på SPF?

SPF (sun protection factor), eller solskyddsfaktor, är ett mått på hur mycket skydd mot UVB-strålning någonting ger. ... Använder du solkräm med SPF 15 minskar UVB-upptaget med 93 procent, SPF 30 med 97 procent och SPF 50 med hela 98 procent. Om du använder krämen på rätt sätt, vill säga.

Vad står förkortningen SPF i kosmetiska krämer för?

Förkortningen SPF står för Sun Protection Factor. ... SPF skyddar mot solens UVB-strålar och talar om hur länge du kan få skydd mot UVB. Exempel: En solskyddskräm med SPF 10 innebär att du kan vara ute i solen 10 gånger längre utan att bli bränd av UVB, jämfört med om du inte hade haft solskyddskräm.

Hur mycket SPF ska man ha?

Om du har ljus hy och blont eller rött hår behöver du generellt sett använda en hög solskyddsfaktor, gärna SPF 50. Ju ljusare hy desto känsligare för solen brukar den vara. Mörk hy avger i sig ett visst skydd, men det är ändå bra att komplettera med en solskyddsfaktor på 20 om du planerar att vara ute i solen.

Hur många timmar håller solskydd?

Men luktar och känns den okej, kan du använda den, även om den är ett år gammal. De flesta solskydd är dock märkta med ett års hållbarhet. I oöppnad förpackning håller de längre. Förvara solskyddskrämen mörkt och torrt, inte i kylskåp.

Vilken solkräm är bäst?

  • EVY Sunscreen Mousse SPF 30 — BÄST I TEST SOLKRÄM. ...
  • EVY Daily UV Face Mousse SPF 30 — BÄSTA SOLKRÄM ANSIKTE. ...
  • Sensai Silky Bronze Cellular Protective Cream For Face SPF 30 — BÄSTA PREMIUMVAL SOLKRÄM. ...
  • Mesoestetic Moisturising Sun Protection SPF 50+ ...
  • Bioline Sundefense SPF 30 face and body cream.

Vilken solskyddsfaktor ska man ha i ansiktet?

Hur hög SPF borde en ha i ansiktet? – Ett bredspektrigt UV-filter rekommenderar jag alltid i den dagliga hudvårdsrutinen med minst SPF 15. Det är den bästa åldersförebyggande produkten som vi kan hitta.

Relaterade inlägg: