Vad krävs för att resa med hund?

Innehållsförteckning

Vad krävs för att resa med hund?

Vad krävs för att resa med hund?

Du behöver ett eget pass till din hund. För att få det måste hunden vara ID-märkt och för resa med hund inom EU behöver ditt djur även vaccineras mot rabies. En veterinär utfärdar passet och undertecknar de vaccinationer, avmaskningar och hälsokontroller som krävs för respektive land.

Vilka länder kan man resa till med hund?

Djur från ett annat EU-land
Djur från ett annat EU-land
Från vilka länder gäller vad?Gäller från alla EU-länder, samt för djur som reser från Andorra, Island, Liechtenstein, Monaco, San Marino, Schweiz och Vatikanstaten.
Djur från ett land utanför EU
Anmäla till Tullverket när du passerar gränsenJa, varje gång
BE

När behöver hunden pass?

Det som näst intill alltid krävs vid utlandsresa med sällskapsdjur är rabiesvaccinationer, chipmärkning och ett pass. Du behöver ett eget pass till ditt sällskapsdjur. ... För att få det måste hunden vara ID-märkt och för resa inom EU behöver ditt djur även vaccineras mot rabies.

Hur mycket kostar ett pass för hund?

Priset på passet varierar efter veterinärens normala besöksavgift, samt eventuell vård som måste ges innan passet utfärdas. Den sammanlagda kostnaden brukar ligga kring 1.500 - 2.000 kronor.

Får man ta med hunden på tåget?

Djur får följa med i 2 klass och du bokar särskild plats i avdelning Djur tillåtet. Reser du med ett tåg där du inte kan boka platsbiljett så sätter du dig i den djurtillåtna vagnen. ... Reser du med dagtåg kan du ta med dig två sällskapsdjur utan kostnad så länge de får plats på golvet vid din sittplats.

Får man ta med hunden till Norge?

Alla djur ska vara id-märkta och ha EU-godkänt husdjurspass. Alla hundar som ska in i Norge ska vara behandlade mot rävens dvärgbandmask. Kravet på behandling mot dvärgbandmask gäller inte katter och illrar och inte heller hundar som kommer direkt från Finland, Malta, Storbritannien eller Irland.

Vad kostar det att ta med hund utomlands?

Priset varierar mellan flygbolagen, destinationen och beroende på om hunden får resa i kabinen eller om den måste åka i lastrummet. För hundar som tillåts flyga i kabinen kan det kosta mellan 200-1 000 kronor. Ska den flyga i lastutrymmet kan det kosta från 350 kronor upp till 3 000 kronor.

Får man ta med hund till USA?

När du reser till USA måste du gå igenom tullen med hunden. Förutom att ha intyg från din veterinär och bevis på vaccination, måste du fylla i ett formulär som heter CPB-7501. Detta innehåller grundläggande kontaktinformation till dig och en rad frågor om din hund.

Hur lång tid tar det att få EU-pass till hund?

Du kan få ett EU-pass för sällskapsdjur för din hund, katt eller iller från vilken förordnad veterinär som helst (som myndigheterna gett tillstånd att utfärda sällskapsdjurspass). Passet är giltigt hela livet så länge som rabiesvaccinationen hålls uppdaterad.

Hur länge håller rabiesvaccin på hund?

Rabies finns för närvarande inte Sverige och för att vi ska kunna hålla borta sjukdomen från Sverige är det viktigt att hundar som förs ut och in ur landet är vaccinerade mot rabies. Vaccinet vi använder oss av på Veterinärkliniken är Nobivac Rabies, med detta preparat ska hunden vaccineras vart tredje år.

Relaterade inlägg: