Vad betyder 36w 830?

Innehållsförteckning

Vad betyder 36w 830?

Vad betyder 36w 830?

830 betyder att lysröret har en färgtemperatur på 3000K. Detta ljuset beskrivs som varmvitt ljus. Ibland kan man beskriva det som lite gult ljus från lysröret. Passar ofta hemma och i miljöer där man vill ha lite varmare och mysigare belysning.

Vad betyder 827 på ett lysrör?

827, 830, 8. Första siffran i varje kod indikerar färgåtergivningen, Ra (i standardlysrör 80+, oftast runt 83) och de två sista siffrorna färgtemperaturen i Kelvin (2700 K = varmvit, 3000 K = vit, 4000 K = kallvit respektive 6500 K = dagsljus).

Vad betyder T8 på lysrör?

T8 lysrör är lysrör med en bredare diameter på 28 mm och en G13 sockel, vilket innebär att det är 13 mm mellan stiften. ... T8 lysrör kan användas med olika sorters armaturer. Lysrören fungerar såväl för armaturer med konventionella driftdon/ballaster som för armaturer med elektroniska driftdon/ballaster.

Vad betyder siffrorna på lysrör?

Tresiffrig kod på lysrör Den tresiffriga koden på lysröret visar dess egenskaper. Om det exempelvis står 840, betyder ”8” att färgåtergivningen är Ra 80. De båda sista siffrorna ”40” motsvarar 4000 Kelvin, det vill säga färgtemperaturen.

Vad är skillnad mellan varmvit och kallvit?

Färgtemperaturen mäts i Kelvin (K), där färgen varierar från varmvit till kallvit. Varmt ljus är lika med 1800-2400K och kallvit är ungefär 6500K. Med andra ord är ett lägre Kelvin-värde en varmare färgen, vilket innebär en mer varm och atmosfärisk belysning.

Vilket lysrör är bäst?

Vitt ljus är bäst för växter, eftersom det innehåller alla våglängder och alltså inte riskerar att ge upphov till problem på grund av brist på en viss våglängd. Vanliga lysrör, ledlysrör, ledlampor, lysrörslampor och kompaktlysrör fungerar utmärkt. Räkna med att du behöver minst 100 Watt/kvadratmeter odlingsyta.

Vilket Kelvin värde har Blåast sken?

Ett varmt ljus betecknas ligga vid 2 700 K och en färgtemperatur som närmar sig 4 000 K anses vara kallt. Ännu högre Kelvin ger ett än blåare sken, såsom solen en kall vinterdag när snön ligger på marken. Då kan färgtemperaturen bli upp till 6 000 K.

Hur vet man om det är en lågenergilampa?

Lågenergilampor, eller lysrörslampor som de också kallas, är ett energisnålt alternativ till gamla glödlampor – fem gånger så effektiva. Ofta har de ett ytterhölje som gör att de ser ut som traditionella glödlampor, men på insidan finns ett litet lysrör som är vikt flera gånger.

Vilka ljuskällor tas bort?

Så här har glödlampan successivt fasats ut, men det handlar inte bara om att få bort ineffektiva lampor utan också om att ställa krav på bra funktion och kvalitet för de effektiva lamporna. September 2009: Förbud mot alla matta glödlampor och klara 100 watts glödlampor.

Hur fungerar lysrör utan glimtändare?

HF elektroniskt driftdon HF står för Högfrekvent drivteknik och lämpar sig för armaturer med modern HF-driftdon, utan glimtändare. De här lysrören känner du igen på att de inte inkluderar en glimtändare. Armaturen behöver inte bytas ut när du byter det gamla lysröret mot LED.

Relaterade inlägg: