Vad betyder TR på däck?

Innehållsförteckning

Vad betyder TR på däck?

Vad betyder TR på däck?

Exempel: 205/55 R16. Den första siffran, 205, står för bredden på däckets bredaste del i millimeter. Andra siffran, 55, står för höjden på däcket angett i procent av bredden. Nästa siffra, 16, är fälgdiametern och R:et i dimensionsbeteckningen står för Radialdäck.

Vad betyder texten på däck?

Märkningar av däck Om däcket är märkt med 195/65 R16 så står den första siffran för däckets bredaste del i millimeter. Den andra siffran, som är 65 i exemplet står för höjden på ditt däck angett med procent av bredden. R står för radialdäck och 16 står för fälgdiametern.

Vad betyder 94t på däck?

I vårt exempel är lastindex 94. Det innebär att ett däck kan belastas med 670 kg. För lastindex 91 är belastningen per däck 615 kg. Du bör välja rätt lastindex för bilen, annars slits däcken snabbare och de kan skadas när du kör.

Vad betyder 94v på däck?

Däckdimension beteckning Markeringarna enligt bild påvisar vilken dimension (storlek) däcket har, en viktig markering att kontrollera tex när du ska köpa nya däck. ... 16 = däckets inre diameter (tum) 94 = belastningsindex (load index) V = hastighetsklass (speed rating)

Vad är H däck?

Sommardäck till bilar som tagits i bruk den 1 januari 1996 eller senare, ska ha en hastighetsklass som klarar bilens konstruktiva maxhastighet. Exempelvis är H-däck klassade för 210 km/h och om din bil går att köra fortare måste du ha sommardäck med högre hastighetsklass, vanligen V-däck (240 km/h).

Vilket belastningsindex ska jag ha?

Däcken ska ha en belastningsförmåga som motsvaras av bilens största tillåtna axelbelastning. På E-märkta däck anges en belastningskod (Load Capacity Index) på däckets sida. Till exempel innebär belastningskod 86 att däcket klarar en belastning på 530 kg.

Vad betyder det som står på däcket?

R som nästan finns på alla däck står för däckets inre konstruktion. R står för Radial. ... W är viktigt för det är den som anger hur snabbt du får köra med däcket, W motsvarar hastighetsindexen på däcket.

Vad betyder 96y på däck?

Den maximalt tillåtna hastigheten som däcket kan köras med indikeras med en bokstav på slutet av nummerkombinationen. Hastighetsindex V motsvarar 240 km/t. Vanligtvis varierar markeringen från M för 130 till Y för 300 km/t.

Relaterade inlägg: