Vad betyder 830 på lysrör?

Innehållsförteckning

Vad betyder 830 på lysrör?

Vad betyder 830 på lysrör?

30 i 830 står för 3000K och det beskriver färgtemperaturen. 3000K beskrivs också som varmvitt ljus. ... står för färgtemperatur 4000K från lysröret och då kan man beskriva ljuset som "vitare" eller lite "kallare".

Vad betyder 18w 830?

830 betyder att lysröret har en färgtemperatur på 3000K. Detta ljuset beskrivs som varmvitt ljus. Ibland kan man beskriva det som lite gult ljus från lysröret. Passar ofta hemma och i miljöer där man vill ha lite varmare och mysigare belysning.

Varför lågenergilampa?

En lågenergilampa håller i regel tio gånger längre och förbrukar 20 % av energin. LED-lampan är ännu effektivare och kan hålla 50 gånger så lång tid! Resultatet är alltså bra för både klimat och plånbok. Och ju bättre tekniken blir, desto billigare kommer lamporna bli i butik.

Vilken färg på lysrör?

Normalvitt lysrör 840 beskriver att lysrörsarmaturen och dess lysrör ger ett ljus med färgtemperaturen 4000K. Det beskrivs som normalvitt eller ibland kallvitt. Lite vitare ljus. 840 lysrör används mer i stora lokaler, lager, industrier och i lysrörsarmaturer i butiker.

Är lysrör farliga?

Lysrör och lågenergilampor innehåller bland annat det hälso- och miljöfarliga ämnet kvicksilver. De ska du lämna som farligt avfall på återvinningscentralen i din kommun. Lågenergilampor och lysrör kräver speciell hantering när de går sönder.

Relaterade inlägg: