Vad behöver man för att fiska?

Innehållsförteckning

Vad behöver man för att fiska?

Vad behöver man för att fiska?

Om man ska fiska i en å, älv eller sjö krävs det fiskekort i de allra flesta fall. Förutom det måste man såklart också ha sin fiskeutrustning med mera med sig till fiskeplatsen. Man kan också ha tillstånd från markägaren och då räknas även det som giltigt.

Vad ska man ha för fiskespö?

Ska man istället hålla på med spinnfiske från land så ska man välja ett spö som är mellan 9 och 12 fot, och även här ska spöt vara ganska styvt. Ska man jerka så ska man köpa ett spö som är mellan 6 och 7,6 fot. De som är närmre 7,6 ger bättre kastegenskaper, och dessutom mer spö att jobba med vid drilling.

Vad behöver jag för att meta?

Vilket bete man skall använda är också lite olika beroende på vilken fisk man skall meta efter. Bra bete är mask, maggot, majskorn, deg, räkor, bröd, larver, fiskbitar och olika sorters småfisk. Man kan också köpa boilies som är speciellt smaksatta degkulor.

Hur kan man fiska?

Fisketips

  1. Tänk på vad det är för väder ute. ...
  2. Fastna inte i ett spår. ...
  3. Testa att fiska med drag som går på olika djup. ...
  4. Glöm inte att titta efter på kastspöt hur tunga drag det tål för det är väldigt känsligt. ...
  5. Det sägs att gäddorna alltid lurar i vassen men det är faktiskt lite av en skröna.

Hur fångar man fisk?

När fisken nappar måste man dra fast kroken i fiskens mun. Det kallas "mothugg" och innebär att du snabbt rycker till med fiskespöt. Ett sätt att fiska effektivt är att metodiskt kasta av varje fiskeställe noga. Prova även att fiska både djupt och ytligt och veva olika fort.

Hur får man fisk med kastspö?

Utrustning - Kastspö Det är betets tyngd och motståndet på rullen som avgör hur långt ut du kastar, och även din teknik. När du kastar ut bromsar du själv linan med fingret, så när du släpper och låter betet och kroken dra iväg bestämmer du själv. Första gångerna kan det vara svårt, men det blir lättare ju mer du övar.

Vilket Gäddspö?

Vi rekommenderar ett spö på 7,6-8,6 fot med en modernt progressiv klinga. Fiskar du från båt är du inte lika beroende av kastlängd och kan gå ner i spölängd för att få mer bekvämlighet i ditt fiske.

Vad kostar ett bra fiskespö?

Hur mycket ska det kosta. Jag tycker man får riktigt bra spön för runt 1000 kr. Det är dumt att snåla in på spöt. Det är det som många gånger avgör hur drillningen går och det är ditt känselspröt ner in i den undre världen.

Relaterade inlägg: