Vad betyder symbolerna på tvättmaskinen?

Innehållsförteckning

Vad betyder symbolerna på tvättmaskinen?

Vad betyder symbolerna på tvättmaskinen?

Siffran i symbolen anger i vilken temperatur du ska tvätta plagget i tvättmaskinen. Temperaturangivelse: Symbolen för maskintvätt innehåller inte alltid en direkt gradangivelse med siffror, utan bara ett antal prickar, 1 till 6 stycken. Prickarna representerar antalet grader plagget klarar att tvättas i.

Vad betyder de olika Tvättsymbolerna?

Tvättsymbolen med två prickar i en balja betyder att plagget kan tvättas i 40 grader Celsius. Baljan med tre prickar inuti betyder att plagget kan tvättas i upp till 50 °C. Tvättsymboler med fyra prickar betyder att plagget kan tvättas i upp till 60 °C.

Får ej torktumlas?

En fyrkant med en cirkel i och en prick i mitten: Detta plagg går att torktumla, dock enbart i en låg temperatur. En fyrkant med en cirkel i och två prickar i mitten: Detta plagg går att torktumla i normal temperatur. En överkryssad fyrkant med cirkel i: Detta plagg ska inte torktumlas.

Kan torktumlas?

Torktumla kläder – vad betyder symbolerna?

  • En tom cirkel – kläderna kan torkas som vanligt i torktumlaren.
  • En prick – tål att torktumlas vid låg temperatur.
  • Två prickar - tål att torktumlas vid medel temperatur.
  • Tre prickar – tål att torktumlas vid hög temperatur.
  • Svart cirkel – tål torktumling utan värme.

Vad betyder Torktumlar symbolerna?

Fyrkanten är symbolen för torkprocessen. En cirkel i fyrkanten refererar till torktumling. Prickarna i torktumlaren anger torktumlartemperatur. I brist på torktumlarsymbol ger symbolerna för tvätt och strykning information om torkningen.

Vad menas med Syntettvätt?

En balja med ett streck under betyder att det är syntettvätt som gäller. Plagget är gjort av polyester, akryl eller något liknande syntetmaterial. Även bomullsplagg som är blandat med något av dessa material räknas som syntet. ... Om baljan har två streck under betyder det fintvätt eller ylletvätt.

Vad betyder PI Tvättsymbol?

Två prickar motsvarar ungefär en temperatur på 150 °C. En prick betyder att ca 110 °C är fullt tillräckligt för strykning eller mangling.

Vad menas med skontvätt?

Vissa textilier kräver handtvätt. Sådana textilier kräver så kallad ”skontvätt”. Det betyder att du ska vara extra noggrann med att använda rätt temperatur och tvättmetod. Använd flytande ICA Skona, som lättare löser och fördelar sig i tvättvattnet än ett tvättmedel i pulverform.

Kan tumlas symbol?

Symboler torkning Plagget kan torkas i torktumlare utan problem. Prickarna anger hur du ska använda torktumlaren. Två prickar: Textilierna kan torkas vid normaltemperatur. En prick betyder att du ska vara försiktig: Torka din tvätt med låg temperatur i Mieles torktumlare med tillvalsfunktionen Låg temperatur.

Måste torktumlas?

Täcken/kuddar ska torkas i en torktumlare. Snurrandet är nödvändigt för att få täcket/kudden helt torr och fyllningen fördelat. Precis som för vanliga täcken så är det viktigt att torktumla dem för sig och med ett par tennisbollar. Torktumla täcket på medelvarm temperatur tills det är helt torrt.

Relaterade inlägg: