Vad står Audi 40 för?

Innehållsförteckning

Vad står Audi 40 för?

Vad står Audi 40 för?

Audi beskriver själva systemet så här: ”I den nya nomenklaturen kommer motorprogrammet att grupperas i olika effektnivåer med tvåsiffriga kombinationstal. Som exempel kommer '30' att finnas på alla modeller med effekt mellan 1 hk medan '45' står för effektspannet mellan 2 hk.

Vad står 40 TDI för?

Utanpå bakluckan står det 40 TDI. Det betyder, enligt Audis nya nomenklatur, att bilen jag kör har den vid lanseringen minsta dieselmotorn på 2,0 liter och 204 hästkrafter. ... 40 TDI-motorn har ett så kallat mildhybridsystem.

Vad är en Audi B8?

Den nyaste A4-modellen som också bygger vidare på Audis formspråk men nu i en ny tappning. Audi A4 (B8). Den förra A4-modellen som bygger vidare på Audis formspråk och nu med en lite aggressivare framtoning.

Vad betyder 55 på Audi?

Nya bensinturbon 3,0 TFSI ger 340 hk och det ger namnet Audi A8 55 TFSI. Det tvåsiffriga modellnamnet följs alltid av vilken motortyp det är. Som TDI (diesel), TFSI (bensin), g-tron (gas) och e-tron (laddhybrid). Siffrorna sorteras i steg på fem enheter, från 30 till 70 (= över 400 kW).

Vad betyder 30 TFSI?

TFSI (Turbo fuel stratified injection) är ett varumärkesnamn som tillhör Volkswagen Group. Det används för märkningen av turboladdade motorer med direkt bränsleinsprutning som installerats i Audi-bilar sedan år 2004.

Vad är Launch Edition Audi?

Launch-Control-program av Audi A5. Launch-Control-programmet ger bilen optimal acceleration från start. Förutsättning: Motorn måste vara driftvarm och ratten får inte ha något rattutslag. ... Trampa samtidigt ned gaspedalen helt med höger fot tills motorn har kommit upp i ett högt varvtal, som hålls konstant.

Vilken A4 är bäst?

I den årliga "Used Car Report" konstaterar Dekra att Audi A4 är det tryggaste valet, oavsett bilkategori och körsträcka. Dekra kallar Audi A4 för "Best of All Classes".

Relaterade inlägg: