Hur använder man azelainsyra?

Innehållsförteckning

Hur använder man azelainsyra?

Hur använder man azelainsyra?

Finacea gel innehåller den aktiva substansen azelainsyra och är ett läkemedel mot akne för utvärtes behandling. Finacea gel används för lindring av mild till måttlig akne i ansiktet (med papler och pustler), och för behandling av papulopustulös rosacea.

Hur lång tid tar det att bli av med finnar?

Personer i alla åldrar kan få akne, men det är vanligast i tonåren. Det är hormonförändringarna i puberteten som gör att det bildas mer talg i talgkörtlarna. För de allra flesta försvinner aknen efter puberteten.

Varför får man perioral dermatit?

Oftast kommer sjukdomen utan någon tydlig anledning. En orsak är en längre tids användning av starka kortisonkrämer i ansiktet. Ibland kan hudbesvären komma efter användning av mycket smink eller starka hudvårdsprodukter. Även peeling och överdriven rengöring av ansiktet kan orsaka perioral dermatit.

Är Acnatac bra?

Det förebygger uppbyggnad av talg och utvecklingen av tidiga former av akne (pormaskar). Dessa aktiva ämnen är mer effektiva när de kombineras än om de används var för sig. Acnatac används på huden för att behandla akne hos patienter som är 12 år och äldre.

Hur får man bort finnar så snabbt som möjligt?

Lägg en gurkskiva på din finne och svullnaden kommer gå ner. Citronsyran har en naturligt sammandragande effekt på huden och citron innehåller dessutom mycket C-vitamin som är bra för huden. Doppa en bomullstuss i lite juice och badda på finnarna.

Relaterade inlägg: