Vad bleker?

Innehållsförteckning

Vad bleker?

Vad bleker?

Blekning är den mest effektiva metoden för att ljusa upp naturlig hårfärg och (färg-)behandlat hår. I likhet med hårfärger blandas huvudkomponenten blekningsmedlet (pulver eller kräm) med oxidationsmedel, vanligtvis väteperoxid, och appliceras på håret.

Vad bleker kläder?

1. Du kan bleka kläder med fläckar

  • Dubbelkolla att ditt tvättmedel kan kombineras med blekmedel – de flesta tvättmedel kan det.
  • Kör ett förtvättsprogram i tvättmaskinen och lägg till en dos blekmedel i tvättmedlet enligt förpackningens rekommendationer.
  • När tvätten är klar har du återigen vita och rena kläder.

Hur blandar man blekning?

Helblekning – blanda med 3, 6 eller 9% MATRIX Cream Developer. BLANDNING TILL FRIHANDS TEKNIKER: 1 del LightMaster + 1 del valfri MATRIX Cream Developer 3, 6, 9 eller 12%. BLANDNING TILL FOLIE: 1 del LightMaster + 1,5 del valfri MATRIX Cream Developer 3%, 6%, 9% eller 12%.

Vad är Syrebaserat blekmedel?

Syrebaserade blekmedel Väteperoxid har en stor användning som blekmedel, framför allt inom pappersmassaindustrin men även inom textilindustrin. Flera andra blekmedel frisätter just väteperoxid. Exempel på sådana är natriumperkarbonat och natriumperborat, som även är vanliga i hushållsprodukter, framför allt tvättmedel.

Hur bleker klorin?

Har du missfärgat ett vitt plagg som inte går att rädda är sista utvägen klorin, det är ett effektivt sätt att bleka kläderna som förhoppningsvis också funkar. Tänk bara på att kläder som inte är kritvita kommer att få en annan nyans. Lägg kläderna i en balja med vatten och 1 dl klorin och låt ligga där i en timme.

Hur bleker man tyg?

Starkast blekning får du med klorin. Låt vita tyger ligga i rikligt med vatten och en deciliter klorin en timme innan de tvättas så blir de märkbart vitare. Alla vita tyger är dock inte kritvita. Var beredd på att färgen på en benvit blus kommer ändras av blekningen.

Kan håret gå av av blekning?

Flera omgångar med blekning på samma dag utan att håret får ”vila” och återhämta sig, skadar håret och det kan i värsta fall slitas så mycket att det går av.

Hur länge kan blekning sitta i?

Man kan säga att det i genomsnitt kan ta allt mellan 30 minuter och tre timmar. Men som sagt, exakt hur lång tid beror på dina förutsättningar (hur ditt hår ser ut innan) och önskemål (hur du vill att resultatet ska bli).

Relaterade inlägg: