Varför är det bra att äta bönor?

Innehållsförteckning

Varför är det bra att äta bönor?

Varför är det bra att äta bönor?

Bönor har både lågt glykemiskt index och är rikt på kostfiber vilket gör de extra hälsosamma. Dessutom innehåller även andra ämnen som kan vara hälsosamma, exempelvis polyfenoler, säger Anne Nilsson.

Är det bra att äta bruna bönor?

Enligt ny forskning från Lunds universitet kan bönor både öka mättnadskänslan – och därmed förhindra att vi äter för mycket, samt påverka blodsockerkurvan positivt. Bäst effekt har bruna bönor och kikärter, visar studien – men alla bönor är bra.

Vad kan man äta bönor med?

Bönor, linser och ärtor är läckra i såväl sallad, soppa och pasta och kan användas som komplement eller istället för kött för den som vill. Vare sig man är vegetarian på heltid, eller miljömedveten och vill dra ner på köttätandet kan man äta bönor till middag, gärna tillsammans med bröd, pasta eller ris.

Vad är Vaxbönor bra för?

Bönor innehåller många kostfibrer som både gör dig mätt och som stärker ditt mage-tarmsystem och därmed din matsmältning. Dessutom innehåller de olika bönorna massor av vitaminer och mineraler som järn, zink och magnesium som hjälper till att hålla din kropp frisk och stark.

Är det bra att äta kikärtor?

ett innovativt livsmedel med bra näringsegenskaper Kikärtan tillhör livsmedelskategorin baljväxter. Baljväxter är ett suveränt tillskott kosten då de tillför vitaminer och mineraler, protein och långsamma kolhydrater som hjälper dig att bibehålla ett stabilt blodsocker och varaktig mättnad.

Relaterade inlägg: