Vad är am på körkortet?

Innehållsförteckning

Vad är am på körkortet?

Vad är am på körkortet?

Med ett körkort med behörighet AM får du köra moped klass I (kallas ibland EU-moped). Det är en moped som är gjord för en hastighet på högst 45 km/timmen. En sådan moped måste ha en registreringsskylt. Du får även köra moped klass I om du har ett körkort med någon annan behörighet.

Vad betyder B1 på nya körkortet?

Det innebär att man får köra fyrhjulig mc, så länge behörigheten inte har varit återkallad (eller varit ogiltig av något annat skäl) efter den 19 januari 2013. B1 är en särskild behörighet för fyrhjuliga motorcyklar som i Sverige ingår i behörighet B.

Kan Transportstyrelsen dra in körkort?

Om du gör dig skyldig till vissa brott eller det finns annan grund (exempelvis sjukdom) kan Transportstyrelsen återkalla ditt körkort. Du kan också få ditt körkortstillstånd, traktorkort och förarbevis återkallat.

Vad får jag köra med ett B körkort?

B – Personbil och lätt lastbil Med körkortsbehörigheten B får du bland annat köra personbilar och lätta lastbilar med en totalvikt på högst 3 500 kg. släpets totalvikt inte är mer än 750 kg.

Vilket körkort krävs för EPA?

För att köra traktor eller motorredskap klass II krävs ett körkort (oavsett behörighet) eller ett särskilt traktorkort. Förarprovet för traktorkort består av ett kunskapsprov.

Vilket körkort krävs för trike?

Körkort med behörigheterna A1 eller A2 ger rätt att köra trehjuliga motorcyklar med en nettoeffekt av högst 15 kW. För att köra trehjuliga motorcyklar med mer än 15 kW nettoeffekt, krävs det körkort med behörighet A eller B samt att körkortsinnehavaren har fyllt 21 år.

Får man köra lätt lastbil med B körkort?

Ska du köra personbil eller lätt lastbil behöver du ett B-körkort.

Hur mycket får man köra med släp?

Generellt kan man säga att ett lätt släp har en totalvikt på högst 750 kg. Även ett släp med högre totalvikt än 750 kg kan vara lätt, så länge den sammanlagda totalvikten på släp och bil är högst 3 500 kg. För att köra sådana fordonskombinationer räcker det med körkort med behörighet B.

Kan en läkare dra in körkort?

Alla läkare är enligt 10 kap. 5 § körkortslagen (1998:488) skyldiga att anmäla den körkortshavare som är medicinskt olämplig att ha körkort. För att Transportstyrelsen ska kunna återkalla körkortet krävs det att läkarintyget som är underlag för bedömningen ska vara skrivet av en läkare med specialistkompetens.

Kan optiker dra in körkort?

Det krävs att du har 0,8 i synskärpa i det bästa ögat och 0,1 i det sämre ögat (du får använda glasögon eller kontaktlinser). Du får dock ha taxiförarlegitimation om du har minst 0,8 i synskärpa när du ser med båda ögonen. Du får inte vara enögd.

Relaterade inlägg: