Vad innehåller Compeed?

Innehållsförteckning

Vad innehåller Compeed?

Vad innehåller Compeed?

Compeed Munsårsplåster döljer munsåret och minskar risken för vidare smittspridning. Ger en optimal läkningsmiljö vilket påskyndar läkning av munsåret. Munsårsplåstret består av en ultratunn polyuretanfilm som är behandlad med det patentskyddade ämnet Nanocolloid 075.

Vad gör skavsårsplåster?

Skavsårsplåster fungerar då som ett extra lager hud som hjälper till att skydda både blåsan och huden därunder, samtidigt som det lindrar smärtan. Ett skavsårsplåster skall i regel sitta tills kanterna lossnar och det hindrar även bakterier och smuts från att komma in i såret.

Hur använder man Compeed?

fungerar Compeed Enkelt uttryckt kan man säga att ett Compeedplåster fungerar som ett andra skinn. Det avlastar och lindrar eventuell smärta som kan uppstå vid nötning och skav. Dessutom absorberar plåstret fukt när det används på blåsor, mjukar upp förhårdnader och skapar en bra läkningsmiljö.

När ska man ta av skavsårsplåster?

Skavsårsplåster bör sitta kvar tills det faller av. Skavsår orsakade av tryck behöver dessutom avlastas. Om skinnet har lossnat från såret är inte Compeed skavsårsplåster lämpligt, utan det är bättre för läkningen att sätta på en kompress med glatt yta som Apoteket Snabbförband.

Hur ofta ska man byta munsårsplåster?

Du kan använda munsårsplåster när som helst under munsårets olika faser, men för bäst effekt är det rekommenderat att sätta på det så tidigt som möjligt. Byt till ett nytt plåster när det gamla lossnar. Tvätta händerna noga efter att du har applicerat plåstret för att förhindra att du sprider viruset.

Hur fungerar Compeed munsårsplåster?

COMPEED® diskret munsårsplåster innehåller en snabbverkande hydrokollid aktiv gel som effektivt behandlar munsår. Det börjar verka från första tecknet och förhindrar att munsåret blir värre. Den diskreta designen hjälper till att skydda munsåret så att det inte syns.

Hur lång tid tar det för ett skavsår att läka?

De allra flesta som får skavsår behöver inte söka vård eftersom besvären brukar gå över av sig själv. Kontakta en vårdcentral om något av följande stämmer in på dig: Du har ett skavsår som inte blir bättre på en vecka.

Hur sätta på Skavsårsplåster?

Använd särskilda skavsårsplåster på utsatta hudområden, som hälarna. Du kan också använda tejp eller häfta som fäster bra. Olika typer av tejp och häfta kan köpas på ett apotek. Använd inte vanliga plåster eftersom de oftast glider.

Kan man sätta Compeed på en blåsa?

Tvätta med tvål och vatten. Vid rodnad: sätt på compeed eller sporttejp. Vid blåsa: punktera blåsan i nedre kanten med en ren nål och sätt på compeed.

Hur snabbt läker ett skavsår?

De allra flesta som får skavsår behöver inte söka vård eftersom besvären brukar gå över av sig själv. Kontakta en vårdcentral om något av följande stämmer in på dig: Du har ett skavsår som inte blir bättre på en vecka.

Relaterade inlägg: