Vad är teknisk data?

Innehållsförteckning

Vad är teknisk data?

Vad är teknisk data?

Datateknik är teknologier för utveckling av datorers programvara och maskinvara.

Hur är det att plugga datateknik?

Datateknik är en utbildning med mycket programmering och matte. Under dina studier kommer du lära dig många olika programmeringsspråk såsom Java, Python, C, C++, Haskel och läsa inom många delar inom matematiken, såsom linjär, diskret, flervariabel och mycket mer.

Hur mycket tjänar en ingenjör 2021?

Marknadslönen för ingenjör (tekniker) ligger 2021 mellan 35 000 och 47 000 kronor per månad. Finns inom flera fackområden, exempelvis el, bygg, konstruktion, kemi, maskin etcetera. Ger teknisk information och rådgivning till kunder.

Vilken typ av civilingenjör?

Eftersom det finns ett par olika varianter av att bli ingenjör går det inte att svara exakt på vilken inriktning som är ”bäst” att välja på gymnasiet. För att bli behörig till dessa utbildningar kan det dock vara en tanke att välja antingen naturvetenskapsprogrammet eller det tekniska programmet.

Vad jobbar en datatekniker med?

Datatekniker eller drifttekniker Datatekniker arbetar ofta med drift och underhåll av en verksamhets IT-plattform. De installerar hård- och mjukvara samt ansvarar för användarstöd och teknisk support.

Vad kan man bli efter datateknik?

Dataingenjörer har kunskaper i datateknik och kan därför arbeta som programmerare, systemutvecklare, systemadministratörer och IT-konsulter. Andra tänkbara områden är att arbeta inom utbildning och/eller försäljning.

Relaterade inlägg: