Vad ska man ha över underställ?

Innehållsförteckning

Vad ska man ha över underställ?

Vad ska man ha över underställ?

Över ditt underställ bör du ha en mellanlagerströja. En plagg som du enkelt kan ta av och packa ner i ryggsäcken om du blir för varm. Viktigt att detta inte är för tätt så det lätt kan transportera fukt och värme. En smidig jacka som håller vind ute.

Hur klär man sig med underställ?

Understället ska hålla dig torr inifrån, även vid tuff ansträngning. Merinoull, vanlig fårull och ullfrotté, som är ett blandmaterial, värmer även när de är fuktiga. Även syntetunderställ, så kallade superunderställ, är bra alternativ att ha närmast huden.

Vad ska man ha under en skaljacka?

Detta gör att ett förstärkningsplagg både kan vara till exempel en tjock ylletröja som du bär under din skaljacka, ett regnställ om väderleken är riktigt blöt eller en termojacka eller -byxa med syntet- eller dunfyllning om det är riktigt kallt.

Hur många lager kläder?

Tre lager med kläder kommer att hålla dig torr och varm: ett underställ som transporterar bort fukt, ett mellanlager som håller dig varm och ett ytterplagg som skyddar mot väder och vind.

Hur klär man sig varmast?

Är byxorna tunna är det viktigt med varmare långkalsonger. Över underställströjan är en lite tjockare tröja bra alternativt en tunnare om jackan är varmt eller om det inte är väldigt kallt ute. Om det blir riktigt kallt, säg -15 och kallare, så är ett par täckbyxor och en riktigt varm jacka skönt att ha.

Vad ska man ha under skidjacka?

Ett underställ med god andningsförmåga som transporterar bort fukt. Ett mellanlager som håller dig varm. Ett skalplagg som skyddar mot väder och vind.

Hur klär man sig längdskidåkning?

Längdskidkläder - Kom ihåg:

  1. Det är lätt att klä sig för varmt.
  2. Använd inget bomull alls, någon stans!
  3. Sömmar kan lätt börja skava.
  4. Ull, Polyester och Fleece är bra material.
  5. Kom ihåg att alltid ha mössa.
  6. Lager på lager gäller även på händerna.
  7. Inga nya prylar vid långlopp.

Relaterade inlägg: