Vad betyder baksidan på körkortet?

Innehållsförteckning

Vad betyder baksidan på körkortet?

Vad betyder baksidan på körkortet?

Sifferkoderna som finns på körkortets baksida används för att ange villkor för körkort. ... Villkorskoden för linser eller glasögon är till exempel 01.06. Läs mer om körkort med villkor.

Vad betyder 4a och 4b på körkortet?

innehavarens födelsedatum och födelseland, 4a. datum för utfärdande av körkortshandlingen (DD.MM. ÅÅÅÅ), 4b. datum då körkortshandlingen upphör att gälla (DD.MM.

Vad betyder allt på körkortet?

körkortet anges vilka fordon man får köra med bokstäverna AM, A1, A2, A, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D och DE. ... För att få köra traktor på väg, måste man ha traktorkort, om man inte har körkort. Man får även köra traktor med AM-körkort från 15 års ålder.

Vad är ett Körkortsnummer?

”Referensnumret är ett unikt nummer för varje svenskt körkort. Det finns på alla svenska körkort, även AM-körkort (moped klass I). Numret innehåller 9 siffror. Man ska inte lämna ut sitt referensnummer till någon annan person.

Vad betyder nr 12 på körkortet?

Ett annat vanligare trafikvillkor kan vara att du bara får köra med till exempel automatväxlad bil eller med glasögon/kontaktlinser. Det finns också trafikvillkor som utökar möjligheten att köra ett fordon eller en fordonskombination. Om du har trafikvillkor skrivs de ut i fält 12 på körkortets baksida.

Hur läser man körkortet?

Körkortsnummer. Anges med personnummer eller samordningsnummer....Körkortets framsida

  1. Efternamn.
  2. Förnamn.
  3. Födelsedatum och födelseland. Födelseland anges med ett streck (–).

Vad betyder 79.06 på körkortet?

79.05 = Motorcykel i kategori A1 med ett effekt/viktförhållande som överstiger 0,1 kW/kg. 79.06 = Fordon i kategori BE till vilka en släpvagn får kopplas med en tillåten totalvikt som överstiger 3 500 kg. 96. = Utökad behörighet B.

Vad betyder 01.06 på körkortet?

Det finns också trafikvillkor som utökar möjligheten att köra ett fordon eller en fordonskombination. Om du har trafikvillkor skrivs de ut i fält 12 på körkortets baksida. Här ges några exempel på vanliga villkorskoder: 01.06 = Glasögon eller kontaktlinser.

När är mitt körkort utfärdat?

Ett körkort gäller under en begränsad tid och måste förnyas innan giltighetstiden har gått ut. Körkortet gäller från och med den dag då det tillverkas. Det står på körkortet när det tillverkades och när behörigheterna slutar gälla (punkt 4a och fält 11 på körkortet).

Vad är Pin kod på körkort?

För att använda ett digitalt körkort krävs stark elektronisk identifiering. Efter identifieringen låser man upp kortet med en PIN-kod eller med biometrisk identifiering (fingeravtryck eller ansiktsigenkänning). digitalt körkort och de bästa och lämpligaste medlen har valts ut för olika användningssituationer.

Relaterade inlägg: