Vad jobbar Anders Svensson med?

Innehållsförteckning

Vad jobbar Anders Svensson med?

Vad jobbar Anders Svensson med?

Footballer Sports commentator Anders Svensson/Professions

När slutade Anders Svensson?

I det svenska landslaget spelade han från 1999 fram till 12 december 2013. Då slutade han i landslaget, efter att laget missat kvalet till VM i Brasilien. Enligt officiell SvFF-statistik spelade Anders Svensson 148 landskamper, vilket är flest av samtliga manliga svenska fotbollsspelare.

Hur många år är Anders Svensson?

45 years (J) Anders Svensson/Age

Vem är Anders Svensson?

Anders Svensson har en lång fotbollskarriär med många år i den allsvenska klubben Elfsborg. Under sina år i Premier League-klubben Southampton blev det två gruppspel i Europa League. På meritlistan finns också två guld i Svenska Cupen och fem mästerskap i form av VM 20, samt EM 2004, 20.

Hur mycket tjänar Anders Svensson?

Enligt Aftonbladet tjänade Svensson 245 000 kronor i månaden tidigare – och nu har Elfsborg erbjudit mittfältaren ett kontrakt med en månadslön på 145 000 kronor.

Har Anders Svensson barn?

Yrke: Före detta landslagsspelare i fotboll. Numera konsult för bland andra Elfsborg, matchkommentator för Discovery, samtidigt som han vidareutbildar sig på IHM business school. Bor: Öjersjö, Partille kommun. Familj: Fru Emma och två barn, Edvin och Juni.

Hur många landskamper Anders Svensson?

Anders Svensson gjorde 148 landskamper för Sverige – flest av alla. Han var ”för dålig” i tv för att kommentera allsvenskan.

Hur många landskamper har Zlatan?

Ibrahimović [-hiʹmɔvitç], Zlatan, född 1981, fotbollsspelare (forward), som sedan 2020 spelar för AC Milan. Zlatan Ibrahimović spelade 116 landskamper (–16.

Hur många straffmål har Zlatan gjort i landslaget?

I det svenska landslaget är han med sina 62 mål den främste målgöraren genom tiderna. Under karriären har Ibrahimović gjort över 570 mål och är med det, i februari 2021, på 22:a plats över de främsta målgörarna i historien.

Är Zlatan svensk?

Zlatan Ibrahimović, född 3 oktober 1981 i Malmö, är en svensk fotbollsspelare och idrottsprofil. Sedan 2001 spelar han för det svenska fotbollslandslaget och sedan 2012 för den franska klubben Paris Saint-Germain i Ligue 1.

Relaterade inlägg: