Hur mycket träna inför Halvmara?

Innehållsförteckning

Hur mycket träna inför Halvmara?

Hur mycket träna inför Halvmara?

Månader innan Ett halvmaraton kräver förberedelser långt innan loppet, drygt två mil är ingen lek, därför är det viktigt att börja träna tidigt. Har du sprungit en del innan är en rekommendation att träna kontinuerligt inför loppet i minst tre månader, försök att få in minst 30 km i veckan.

Hur mycket är en halvmaraton?

Ett halvmaraton är en löpning på distansen 21,1 kilometer, vilket är hälften av ett maraton.

Hur snabbt springer man Halvmarathon?

Enligt en beräkningsmetod som kallas Daniels' Running Formula borde din tid på 21,1 km bli ca 1 timme och 45–46 min. Beräkningsmetoden är utvecklad av löptränaren Jack Daniels och baseras på ett stort statistiskt material som samlats in bland både elitidrottare och ambitiösa motionärer.

Hur länge ska man vila efter ett halvmaraton?

Se till att alltid först vila minst 3 dagar helt från träning efter ett halvmarathon och efter ett marathon borde du vila helt i 7 dagar. Du kan sedan börja med lätt återhämtande joggingpass, simpass eller liknande. Tvinga dig inte på hårdare pass först kroppen känns helt återhämtad.

Hur ska man lägga upp träningen inför Göteborgsvarvet?

Förslag på en bra träningsvecka för dig som vill klara Göteborgsvarvet för första gången: Måndag: 45 minuter, varva löpning och gång tills du klarar att springa 45 minuter. Onsdag: 45 minuter, varva löpning och gång tills du klarar att springa 60 minuter.

Hur lång vila innan Marathon?

De sista veckorna före loppet bör du minska ned på träningen och två veckor före ska du ligga på 70 procent av din normala veckomängd, för att trappa ned till 50 procent den sista veckan. Ditt allra sista långpass bör du ha genomfört cirka två veckor före loppet.

Hur lång tid tar det att springa Göteborgsvarvet?

Grundfarten på distanslöpningen i programmet ligger på 4.45 min/km, så för att kunna följa dessa farter är det bra om du redan vid programstart gör milen på runt 43 minuter.

Vad är ett Tröskelpass?

När du tränar tröskelpass tränar du på den nivå där kroppen precis lyckas göra sig av med den mjölksyra den skapar. Du går alltså inte över gränsen att det bildas så mycket mjölksyra i musklerna att du stumnar, men du är på gränsen.

Hur snabbt springer på en kilometer?

För en kille som löptränat seriöst (tre pass i veckan) i över ett år bör man komma ner mot fem minuter per kilometer, men naturligtvis beror detta mycket på vilka grundförutsättningar man har och hur långt du springer. Tjejer kan oftast lägga på cirka 30 sekunder per kilometer.

Hur snabbt springer man 10 km?

– Beroende på när i tid personen i fråga ska klara av målet så är 50 minuter för milen absolut rimligt för de flesta, nybörjare och vana löpare. Det är ingen övernaturlig tid att springa 10 kilometer på.

Relaterade inlägg: