Vad är 925 guld?

Innehållsförteckning

Vad är 925 guld?

Vad är 925 guld?

I Sverige används 92,5% eller 925 / 1000 i smycken. Det kallas sterlingsilver. ... Man kan även se stämplar med 925 och 830 på smycken som ser ut att vara av guld. Då är det ett silversmycke som är förgyllt, alltså silver överdraget med ett mycket tunt lager guld.

Är 925 äkta silver?

Silver som består av minst 92,5 % silver räknas som äkta silver. 925 sterling silver är ett hållbart material vars värde också ökar med tiden, det är därför en god investering att köpa smycken av äkta sterlingsilver.

Hur ser man om en ring är äkta silver?

Det enklaste sättet att avgöra om ett föremål består av äkta silver eller nysilver är, som nämnt ovan, att titta på de stämplar som finns på föremålen. ... Finhaltsstämpel – Anger hur mycket silver föremålet innehåller mätt i tusendelar. Sterlingsilver märks 925 och verksilver som används för exempelvis bestick märks 8300.

Vad är det för skillnad på silver och Sterlingsilver?

Finsilver innehåller 99,9% silver dvs 999g av 1 kg är silver. Det stämplas 999. Det är mjukt och kan med fördel användas till fattningar famför allt till mjuka och sköra stenar. Sterlingsilver innehåller 92,5% silver, dvs 925gr silver i 1kg sterlingsilver Det vanligaste är att resten innehåller koppar.

Vad heter äkta silver?

Denna blandning av silver och koppar kallas sterling silver 925. För att få benämnas såsom äkta silver måste silversmycken innehålla 92,5% silver. Glitters silversmycken är stämplade med talet 925 vilket intygar att de är tillverkade av sterling silver och är äkta silversmycken.

Hur vet man om ett smycke är äkta?

Kontrollstämpeln finns på de allra flesta smycken som är tillverkade i ädelmetall såsom äkta guld. Stämpeln visar dig att den legering som föremålet har uppfyller de krav som finns för att föremålet ska klassas som äkta guld. I Sverige används den s.k. kattfoten som kontrollstämpel på äkta guld.

Relaterade inlägg: