Vad står AG för fotbollsskor?

Innehållsförteckning

Vad står AG för fotbollsskor?

Vad står AG för fotbollsskor?

Gräs, konstgräs, grus, inomhus. ... Idag blir allt fler fotbollsplaner konstgräsplaner vilket också gör att antal modeller anpassade för detta underlag ökar. AG står för Artificial Ground. Detta är konstgrässkor som har extra starka dobbar som är något kortare för att kunna stå emot det slitage som uppstår under spel.

Vad är Universaldobbar?

Därför är vi på Zalando extra glada över att det finns skor med universaldobbar. Eftersom dobbarna är skornas viktigaste beståndsdel är det avgörande att de alltid är uppdaterade. Det gör att du kan få ut så mycket som möjligt på planen.

Hur ser Konstgrässkor ut?

Konstgrässkor har lite kortare, ihåliga dobbar för att be bättre grepp och samtidigt minska belastningen på leder och knän. Konstgräs består av plast blandat med gummigranulat. ... Om du spelar med naturgrässkor (FG) på konstgräs ökar belastningen på din kropp vilket ökar risken för allvarliga skador.

Vad är dobbar gjorda av?

Det som skiljer en konstgrässko från en som ska användas på gräsplan är dess sula, där både konstruktion och antal dobbar kan variera. – Först och främst har vi den så kallade SG-sulan, som står för soft ground. Den har dobbar i aluminium eller keramik (skruvdobbar red.

Vilka fotbollsskor är bredast?

De bästa fotbollsskorna för breda fötter

  1. Puma Ultra 1.2. Det är roligt att kunna toppa listan med ett par snabba fotbollskor. ...
  2. Puma Future 6.1. Här ett par breda skor av syntet som passar som ett par sockar. ...
  3. Nike Phantom GT. ...
  4. Nike Tiempo Legend 8. ...
  5. Adidas Copa Mundial. ...
  6. Nike premier II.

Vilka fotbollsskor barn?

Populäraste modellerna just nu

  1. Adidas Predator 18.1 FG Jr. Adidas Predator 18.1 Jr vinner även i år Bäst i test av oss. En extremt prisvärd fotbollssko som ditt barn kommer trivas väldigt bra i. ...
  2. Puma Future 18.1 Netfit. Pumas Future 18.1 Netfit är en fantastisk fotbollssko som de absolut bästa fotbollsspelarna använder.

Vad betyder Firm Ground Boots?

Beteckningen FG betyder Firm Ground och är den vanligaste uppsättningen av dobbar. FG-dobbar är ett mellanting mellan långa och korta dobbar och brukar rekommenderas för fotboll på naturgräs.

Är Skruvdobbar bra?

Skruvdobbar kan vara farliga att spela i och de kan skada gräset. Skruvdobbar är designade för spel på mjukare underlag och har för bra grepp för konstgräs. När du springer kommer du märka att skorna fastnar i underlaget.

Vilka fotbollsskor till konstgräs?

Fotbollsskor för konstgräs Konstgräsplaner är styvare/hårdare och sliter därför skorna snabbare än om du spelar på naturgräs. Konstgrässkor har därför extra förstärkning för att hålla längre. De har också fler dobbar som är rundare och kortare för att ge bäst grepp på underlaget.

Vad är Firm Ground Boots?

Skor märkta med FG (Firm ground) är avsedda för spel på normala gräsplaner. SG (Soft ground) är skor med skruvdobb och avsedda för mjukare planer. Skötsel: Har du skor helt i läder ska du rengöra och smörja in efter varje användning. ... Betäckningen AG (Artificial ground) är skor för spel på konstgräs.

Relaterade inlägg: