Vad betyder alla märkningar?

Innehållsförteckning

Vad betyder alla märkningar?

Vad betyder alla märkningar?

Du känner säkert igen flera av de märkningar som du hittar på produkter ute i butikerna, men vet du vad de innebär? Vissa märkningar har uppsatta krav med avseende på miljö och social rättvisa, andra på hälsa, djuromsorg eller livsmedelssäkerhet. Här har vi samlat de vanligaste märkningarna du hittar ute i butikerna.

Vad betyder alla olika miljömärkningar?

De har alla olika fokusområden och stödjer varandra för att skapa bättre miljövänliga varor och service. Eftersom det finns många som vill köpa varor och tjänster som är miljömärkta, så säljer de ofta bättre. Med fler som vill ses som miljövänliga så finns det risk att flera bluff märken dyker upp.

Vad betyder Returpilarna?

Symbolen visar att materialet är återvinningsbart. Den garanterar dock inte att ett system för återvinning existerar. Märkningen förekommer i alla möjliga sammanhang på förpackningar av olika slags material. Symbolen har inget regelverk att grunda sig på och saknar därför betydelse.

Vad menas med Svanen märkt?

Svanen är en frivillig, positiv märkning. Det betyder att företag själva beslutar om de vill Svanenmärka sina varor eller tjänster. Och att de produkter eller tjänster som har en Svanenmärkning är kontrollerade och godkända enligt våra krav och därmed ett bra val för miljön – en positiv märkning.

Vad heter miljömärken?

Bra Miljöval är Naturskyddsföreningens egen miljömärkning. Vår märkning gör det lättare att hitta de produkter och tjänster som är minst skadliga för miljön.

Vad betyder EU bladet?

EU Ecolabel, även kallad EU-Blomman, är Europas motsvarighet till Svanen och en av världens främsta miljömärkningar. Det är en Typ 1-märkning, precis som Svanenmärket. Vilket betyder att den är oberoende, jobbar enligt ett livscykelperspektiv och med en helhetssyn när kriterier tas fram.

Vilka miljömärkningar finns för fisk Vad betyder de Beskriv de olika märkena och hur du kan känna igen dem?

MSC (Marine Stewardship Council) MSC är en internationell organisation som arbetar för miljömärkning av fisk och skaldjur. Miljömärket visar att fisken förvaltas väl, kommer från livskraftiga bestånd och att åtgärder vidtagits för att minska inverkan på havsmiljön.

Vad betyder Svalan märket?

Om ni hittar den här svalan på något i affären, till exempel en salva, så betyder det att den salvan är extra bra för huden, speciellt för personer med känslig hud. I salvan finns då inga parfymer eller ämnen som kan irritera eller orsaka allergi.

Relaterade inlägg: