Hur mycket får man betalt för egenproducerad el?

Innehållsförteckning

Hur mycket får man betalt för egenproducerad el?

Hur mycket får man betalt för egenproducerad el?

Priset man får betalt för att sälja solel som privatperson är ca 1.2 kronor per såld kWh, vilket är något lägre än den rörliga elkostnaden för villor som är på ca 1.45 kronor per kWh. Ersättningen för att sälja solel varierar mellan olika elhandelsbolag, och är även beroende av flertalet faktorer.

Vad betalar Telge för solel?

Telge energi betalar ca 15 öre+ spotpris hos telge kan du få något högre ersättning om du låser på flera år.

Hur mycket kan jag sälja min el för?

Det innebär att inkomsterna från försäljningen av överskottselen istället räknas som kapitalinkomst på produkt från privatbostad. Du kan därför sälja el för upp till 40.000 kronor per år och per fastighet med solceller utan att behöva betala inkomstskatt.

Hur mycket el får man producera?

Man kan räkna ut hur stor solcellsanläggning som får plats genom att ta spänningen i elnätet, roten ur 3 och huvudsäkringen, ex. 400 V x 1,73 x 16 A. För ett vanligt hus med 16 A i huvudsäkring blir maxeffekten på anläggningen alltså cirka 11 kW.

Är det lönsamt att sälja solel?

Solceller - en lönsam investering. Att sätta solceller på villataket är inte bara bra för miljön – det är också en lönsam investering. Har du en normalstor villa kan du minska din elräkning med 6 000 kronor per år. –Dina solceller ger dig generellt en bättre ränta än på banken, säger Jonas Claréus på Vattenfall.

Vad händer om man producerar för mycket el?

Ett hushåll som producerar mer än vad det gör av med får bara skattereduktion på såld el motsvarande mängden el som köps in. Dvs om man “överproducerar” blir den andel el som överskrider årsförbrukningen värd 60 öre mindre.

Relaterade inlägg: