Hur vanligt är Alfred?

Innehållsförteckning

Hur vanligt är Alfred?

Hur vanligt är Alfred?

Hur många heter Alfred i Sverige? 16 762 män heter Alfred i förnamn. Av dessa har 9 737 Alfred som tilltalsnamn. Snittåldern är 12.8 år.

Vad hette Alfred i andra namn?

Alfred är ett mansnamn med engelskt ursprung. Den fornengelska stavningen var Ælfræd, bildat av ælf 'alf' och ræd 'råd'. De senaste åren har Alfreds popularitet börjat skjuta i höjden. Därmed har ännu ett namn från böckerna om Emil i Lönneberga blivit populärt.

Vad betyder Albin på latin?

Albin är ett mansnamn med latinskt ursprung (Albinus) och är bildat av latinets albus 'vit'. Albin är i Sverige bland de 25 vanligaste namnen på nyfödda pojkar, och det var nästan lika populärt vid sekelskiftet 1900 som nu.

Hur många personer heter Vidar i Sverige?

Namnet är sammansatt av ord som betyder '"skog'" och "krigare". Den 31 december 2014 fanns det totalt 4 167 män i Sverige med namnet Vidar eller Widar, varav 2 531 med det som tilltalsnamn. Namnet har ökat i popularitet under 2000-talet. År 20 pojkar Vidar som tilltalsnamn, år 1998 var det 22 stycken.

Hur många heter Love?

Hur många heter Love i Sverige? 9 835 män heter Love i förnamn. Av dessa har 5 153 Love som tilltalsnamn.

Vilket land kommer namnet Alfred ifrån?

Alfred är ett mansnamn med engelskt ursprung, som betyder ungefär extraordinär rådgivare. Den fornengelska stavningen var Ælfræd, bildat av ælf 'alf' och ræd 'råd'. Den feminina formen av namnet är Alfreda. Alfred har använts som förnamn i Sverige sedan 1751 och blev ett av 1800-talets stora modenamn.

När har Alfhild namnsdag?

Namnsdag 3 September. Stjärntecken den som är född den här dagen har stjärntecknet Jungfrun.

Var kommer namnet Albin ifrån?

Albin är en form av latinets Albirus, bildat till albus 'vit'.

Relaterade inlägg: