Vad är klockan AM och PM?

Innehållsförteckning

Vad är klockan AM och PM?

Vad är klockan AM och PM?

Post meridiem[redigera | redigera wikitext] PM motsvaras på svenska av förkortningen e.m. (eftermiddag). Motsatsen heter AM (ante meridiem), och är latin för 'Före middag' och till exempel om den är "6 AM" betyder det att den är klockan sex på morgonen (06.00).

Vad är klockan 5 00 PM?

Tidsformat
12-hours24-hours
4:00 p.m.16:00
5:00 p.m.17:00
6:00 p.m.18:00
7:00 p.m.19:00

Vad menas med ett PM?

En promemoria (en eller ett PM eller pm, med både n- och t-genus), latin "för minnet", eller memorandum (memo) är ett kortfattat dokument som utgör minnesanteckningar; numera i synnerhet en sammanfattad redogörelse för ett avgränsat ämne.

Vad är klockan 5 PM?

Klockan 17.00, dvs.

Hur säger man klockan på svenska?

3. Telling time
ANALOG TID (Analogue time)DIGITAL TID (Digital time)
Klockan är fem över halv tio.Nio och trettiofem.
Klockan är tjugo i tio.Nio och fyrtio.
Klockan är kvart i tio.Nio och fyrtiofem.
Klockan är fem i tio.Nio och femtiofem.

Vad betyder PM och PM på svenska?

  • PM betyder alltså eftermiddag. I vissa språk används AM och PM för att tala om vilken tid på dygnet det är. Man säger att klockan är 10.42 AM, vilket betyder att klockan är 10.42 på förmiddagen. På svenska använder vi i stället en 24-timmarsklocka.

Vad betyder Am och PM för allasvaren?

  • Tid och kalender. allasvaren. AM är latin för ante meridiem, vilket betyder före middag. AM betyder alltså förmiddag. PM är latin för post meridiem, vilket betyder efter middag. PM betyder alltså eftermiddag. I vissa språk används AM och PM för att tala om vilken tid på dygnet det är.

Vad betyder PM på förmiddagen?

  • AM betyder alltså förmiddag. PM är latin för post meridiem, vilket betyder efter middag. PM betyder alltså eftermiddag. I vissa språk används AM och PM för att tala om vilken tid på dygnet det är. Man säger att klockan är 10.42 AM, vilket betyder att klockan är 10.42 på förmiddagen.

Relaterade inlägg: