Hur mycket kostar det att besikta en A-traktor?

Innehållsförteckning

Hur mycket kostar det att besikta en A-traktor?

Hur mycket kostar det att besikta en A-traktor?

A-traktorn är inte en A-traktor om den kan köras snabbare än 30 kilometer i timmen. Om fordonet inte uppfyller kraven för det den är registrerad som, så blir ägaren skyldig att genomföra en ny registreringsbesiktning till en kostnad av 2.000 kronor. Alltså mycket dyrare än en vanlig kontrollbesiktning.

Hur mycket kostar det att bygga en A-traktor?

Från och med den 15 juli i år ändrar Transportstyrelsen de gamla reglerna för A-traktorer. Nu blir det enklare för hemmabyggare att skapa sin egen A-traktor från en vanlig personbil. En ny mopedbil kan kosta över 200 000 kr – medan det nu finns möjlighet att göra om en fin personbil från cirka 50 000 kr.

Vad krävs för att besikta A-traktor?

Vi kontrollerar hjulupphängning, leder, lagringar och att hjulen är rätt monterade, att däcken är skadefria och har tillräckligt mönsterdjup, det vill säga minst 1,6 mm. Vi undersöker även A-traktorns fjädring och stötdämpning. (EPA-traktor ska ha ofjädrad bakaxel.)

Måste a-traktor Besiktas?

Fordonet ska vara utrustat med en så kallad LGF-skylt baktill, som talar om att traktorn är ett långsamtgående fordon. Alla A-traktorer ska besiktas. När en bil byggs om till A-traktor ska den genomgå en registreringsbesiktning för att godkännas innan den tas i trafik.

Vad kostar drop in besiktning?

För drop-in kontrollbesiktning tillkommer en avgift på 100 kr. Vi erbjuder drop-in-kontrollbesiktning i mån av tid och väntetid kan förekomma. Har vi ingen möjlighet att besikta ditt fordon hjälper vi dig gärna att boka en tid.

Vad kostar en bilbesiktning personbil?

Vad kostar en bilbesiktning?
FordonTotalviktKontrollbesiktning
Pris Kontrollbesiktning Personbil*
Personbil ord. stationsprisMax 3500 kgFrån 519 kr (varierar mellan stationer)
Personbil3 501 kg - 7 000 kg795 kr
Pris Kontrollbesiktning Lätt lastbil**

Kan man göra en A-traktor till bil?

Fråga: Går det att registrerabesikta en A-traktor som bil igen? Som traktor skall den besiktigas men som bil blir den förhoppningsvis besiktningsbefriad om den registreras som äldre än 50år (1968). ... Ska den före detta A-traktorn registreras som bil måste den givetvis uppfylla de krav som ställs på en bil.

Vad krävs för att bygga en A-traktor?

En A-traktor måste ha minst 60 % av dess tjänstevikt på drivande axel. I tjänstevikt ingår full bränsletank och en förare på 70 kg. 4-hjulsdrivna fordon samt fordon med tjänstevikt över 2000 kg omfattas inte av detta krav. Uppfylls inte kravet så kan ett barlastflak på max 1,25 m2 byggas över drivande axel.

Hur bokar man registreringsbesiktning A-traktor?

BOKA TID FÖR KONTROLLBESIKTNING Du bokar, bokar om eller avbokar enkelt tid för kontrollbesiktning via internetbokningen, eller genom att ringa till Besiktas Kundtjänst på tel 0774-400 800. På Transoprtstyrelsens hemsidan kan du läsa mer om reglerna för A-traktorer.

Måste en A-traktor Kontrollbesiktigas?

För tre år sedan ändrades besiktningsreglerna för A-traktorer så numera är det krav på kontrollbesiktning. A-traktorer ska besiktas (besiktningsperiod): första gången senast 48 månader efter den månad då den togs i bruk för första gången.

Relaterade inlägg: