Vad är AFF avtal?

Innehållsförteckning

Vad är AFF avtal?

Vad är AFF avtal?

Vad är AFF Avtalssystem? AFF Avtalssystem är ett digitalt verktyg för att göra tydliga avtal som är enkla att förstå och tolka, för entreprenader inom förvaltning, fastighetsdrift, utemiljöskötsel, städning och mer.

Vad är AFF kod?

Aff-rubrik Tjänster som en förvaltare normalt utför, både inom teknik och hyresgäster. Exempelvis uthyrning, hyresgästkommunikation, planerat underhåll, och hantering av myndighetskrav.

Vilka Aff?

Aff - Avtal för fastighetsförvaltning och service Aff passar alla entreprenader där en funktion ska upprätthållas genom återkommande arbete. Mest känt är det att Aff lämpar sig för fastighetsförvaltning och fastighetsdrift, men Aff är lika anpassat för t. ex. utemiljöskötsel, arbetsplatsservice och städning.

Vad är en Tjänsteentreprenad?

En tjänsteentreprenad kännetecknas av att det sker återkommande leveranser för att upprätthålla ett läge eller en funktion. Vanliga områden är: Fastighetsförvaltning. Drift och underhåll av fastigheter.

Vad är ABFF?

ABFF 15 innehåller Allmänna bestämmelser för entreprenader inom fastighetsförvaltning och service. ABFF är utformad i syfte att inom ramen för ett kontraktsförhållande skapa en rimlig balans mellan parternas intressen.

Vad innehåller en tjänstebeskrivning?

En arbetsbeskrivning är ett dokument som beskriver den anställdes ansvarsområden, arbetsvillkor, arbetsuppgifter, arbetsmiljö och ändamål. En arbetsbeskrivning tydligör vad arbetsgivaren tänkt sig att medarbetaren skall utföra, med vilka resurser som finns tillgängliga och med vilket ansvar.

Vad är Teknik 06?

Den senaste versionen av Teknik & gränsdragningslista är Teknik 11 och den innan var Teknik 06. Markskötsel, gräsklippning, snöröjning, skötsel av fast/lös utrustning på tomtmark. Tillsyn och skötsel av exempelvis yttertak, fasader, entréer, fönster, balkonger.

När används ABFF?

Eftersom Aff både är ett juridiskt branschregelverk (ABFF) och mall-dokument, kan det användas för såväl rena upphandlingar som interna överenskommelser. Aff-dokumentationen är t. ex. ett utmärkt hjälpmedel för att förtydliga vad olika avdelningar har för ansvar, så länge det rör sig om något av områdena ovan.

Vad är ABFF 15?

ABFF 15 innehåller Allmänna bestämmelser för entreprenader inom fastighetsförvaltning och service. ABFF är utformad i syfte att inom ramen för ett kontraktsförhållande skapa en rimlig balans mellan parternas intressen.

Vad är tanken och syftet med att använda ABFF 15?

Philip Österlund. ABFF 15 innehåller, förutom generella uppdateringar, nu även skrivningar kring avtal preciserade i samråd. ... Konceptet består av branschförankrade regelverk och definitioner samt beskrivningsmallar som används för att handla upp och teckna avtal inom fastighetsförvaltning och FM.

Relaterade inlägg: