Vilken typ av golvmopp?

Innehållsförteckning

Vilken typ av golvmopp?

Vilken typ av golvmopp?

Det är stor skillnad mellan en golvmopp och en bra golvmopp. Den bra tar upp smuts och skräp och lämnar ett fuktigt och rent golv efter sig. En dålig mopp föser runt smutsen och lägger den längs lister och i hörn och lämnar ett plaskblött golv som det tar lång tid för att torka.

Vad är moppstativ?

Moppstativet är i sin tur fäst vid ett skaft, vilket är de reglerbart i höjd, så att samma redskap kan användas av både långa och korta, och så att man får en ergonomisk arbetsställning vid till exempel trappstädning.

Vad betyder Våttorka?

Med våttorkning avlägsnar du de mindre partiklarna och fläckar och lämnar golvet rent efter dig. Många använder ofta fler steg än så beroende på vilka redskap de har, men i grunden är det dessa två som gör jobbet åt dig.

Vad är Torrmopp?

Det finns tre olika varianter på golvmoppar, dels torrmopparna som helt utan vatten suger åt sig damm och smuts, tack vare sina statiska dammdukar för engångsbruk. Dels våt/torrmoppar som även kallas mikrofibermoppar, de kan användas såväl våta som torra.

Hur använda Mikrofibermopp?

Vill man blötlägga golvet så använd en mikrofibermopp för att moppa upp det blöta efteråt. Tvätta moppen innan du använder den första gången, en mopp kan bli som bäst efter 3-4 ggr i tvätten. Använd inget sköljmedel! En bra mopp tål minst 500 tvättar om skötselråden följs.

Vad tvättar man trägolv med?

Använd en mikrofibermopp För effektiv och skonsam rengöring, använd en mikrofibermopp när du rengör dina golv. De lämnar lite vatten på golvet och gör ett bättre jobb med att skrubba bort fläckar och samla upp smuts.

Kan man torka golvet med sköljmedel?

Nöjer du dig med att dammsuga eller våttorkar du dina golv hemma också? Om du har mycket statisk elektricitet hemma hos dig kan det vara en bra idé att moppa golven ganska ofta och gärna ha lite sköljmedel i vattnet för att minska risken att få små obehagliga stötar. ...

Vad finns det för moppar?

Det finns tre olika motoralternativ: elmotor, 4-takt eller 2-takt. Värnar du om miljön och vill ha en tystgående moped, som är billig i både service och drift, är elmopeden det självklara valet.

Vad betyder moppa?

Moppa betyder i stort sett samma sak som skura.

Relaterade inlägg: