Vilka tre naturliga faser finns med i Säljsamtalet?

Innehållsförteckning

Vilka tre naturliga faser finns med i Säljsamtalet?

Vilka tre naturliga faser finns med i Säljsamtalet?

Vilka tre naturliga faser finns med i säljsamtalet. Kontakt. Analys. Utbyte.

Vad gör man i analysfasen?

2) Analysfasen - här lär du känna kundens behov och då ska du vara bra på att ta reda på behoven. Intervjumetoder övar vi på i denna fas. 3) Utbytesfasen - denna fas innebär att säljaren presenterar en lösning och motiverar varför just denna/dessa lösningar är bra.

Vad är målet med ett säljsamtal?

ta reda på vad kunden har för problem som du kan lösa. luska ut vad kunden tycker är viktigt. skapa engagemang och förtroende. motivera och övertyga utan att argumentera.

Vad innebär Kontaktfasen?

Kontaktfasen är frukten, som gör att kunderna blir välvilligt inställda och får förtroende för dig. Behovsanalysen leder er fram till rätt hyllor (ingen orkar titta i alla!) och presentationen är den snygga och säljande exponeringen. Avslutet är kassan och där, först när kunden har tackat ja, erbjuder du något mer.

Hur lägger man upp ett säljsamtal?

Det viktigaste med din inledning är att du håller den kort. Tänk på att ingen är intresserad av att lyssna på en presentation av vad ditt företag gör. Kunden skapar sig en bild av dig på enbart tre till fem sekunder.

Vad är merförsäljning för dig?

Merförsäljning är att sälja något som kunden inte tänkt köpa just då, menar Patrik Nordkvist, på bolaget Försäljningschefen. – Bra merförsäljning är att sälja så att kunden får något bättre än det hon tänkt köpa. Det är det som är så svårt.

Vad är en berättande fråga?

En berättarfråga inleds ofta med vissa speciella ord, som när, var, hur, vad, vem, varför eller vilka. Berättande frågor gör att kunden börjar prata om viktiga områden och det skapar ett engagemang. ... Eftersom dessa frågor kan vara provocerande ska man vara försiktig, kunden kan känna att han eller hon blir retad.

Hur kommer du fram till kundens behov i analysfasen?

Hur kommer du fram till kundens behov i analysfasen? Det går att ställa frågor på olika sätt, nämn tre olika frågetyper. I vilken fas av köpprocessen kommer kunden ofta med invändningar? Hur kan du bemöta invändningar på ett bra sätt?

Vad bygger Säljsamtalet på?

Gör samtalet värdefullt Att be om någons tid idag är att be om någonting väldigt värdefullt. Därför är det extra viktigt att det du har att erbjuda är lika värdefullt för den personen som för dig. Ha inte för bråttom att prata om dig själv och vad du kan erbjuda utan lyssna först, prata sen.

Vilka är de fyra framgångsfaktorerna för en säljare?

Här beskriver vi kortfattat sju av de viktigaste framgångsfaktorerna för att lyckas som säljare:

  • Framgångstro. ...
  • Målfokusering. ...
  • Energi och entusiasm. ...
  • Ledarförmåga. ...
  • Entreprenörsförmåga. ...
  • Kundkunskap. ...
  • Produktkunskap.

Relaterade inlägg: