Hur många heter Alicia?

Innehållsförteckning

Hur många heter Alicia?

Hur många heter Alicia?

14 410 kvinnor heter Alicia i förnamn. Av dessa har 10 508 Alicia som tilltalsnamn. Snittåldern är 12.4 år. 11 män heter Alicia i förnamn.

Vad betyder Alice på latin?

Kvinnonamnet Alice är en fransk och engelsk form av det tyska namnet Adelheid (ursprungligen Adalheidis) som är sammansatt av ord som betyder ädel och ljus. Kortformen Adalis blev till Aliz på franska och på 1100-talet uppstod även en latiniserad form av namnet – Alicia.

Vad betyder Alicja?

Alicja (uttal: Al-its--ia) är en polsk stavning/uttal av spanska namnet Alicia som i sin tur härstammar från namnet Alice. Namnet betyder "Av nobel börd/släkt".

När har Alicianamnsdag?

Namnsdag 23 Juni. Alternativ stavning Alicja, Alicjia, Alisia, Alizia. Stjärntecken den som är född den här dagen har stjärntecknet Kräftan.

Vad betyder ordet Alma?

Alma motsvarar troligen det latinska adjektivet almus 'närande, mild' i feminin form och tros ha uppkommit i Spanien. Hulda är kanske bildat till adjektivet huld, men det finns också en kvinnlig profet vid namn Hulda i Gamla testamentet.

Hur många män heter Alice?

Snittåldern är 18.7 år. 37 män heter Alice i förnamn. Av dessa har 26 Alice som tilltalsnamn.

Vilket datum har Alexander namnsdag?

I den rikssvenska almanackan 12/12. I den finlandssvenska almanackan flyttade namnet 1816 från detta datum till den ryske tsarens namnsdag 11/9.

När har Elisabeth namnsdag 2020?

Namnsdag 19 November. Alternativ stavning Ehlisabet, Eliisabet, Elisabeht, Elisabete, Elisabeth, Elisabethe, Elisabett, Elisabhet, Elisahbet, Eliszabet, Elizabeht, Elizabet, Elizabeth, Elizabett, Ellisabeth. Stjärntecken den som är född den här dagen har stjärntecknet Skorpionen.

Relaterade inlägg: