Vad betyder blå p skylt?

Innehållsförteckning

Vad betyder blå p skylt?

Vad betyder blå p skylt?

Ett blåttP” märke betyder att det är ”fri parkering”. Oftast gäller den så kallade 24 timmars regeln. Detta innebär att du får parkera i 24 timmar under vardagar. Under dag före helgdag och helgdagar gäller fri parkering.

Vad betyder vägskylten parkering?

Om inget annat anges är parkering tillåten i 24 timmar. Ofta är dessa skyltar kompletterade med så kallade tilläggstavlor som anger hur lång tid du får parkera samt mellan vilka klockslag. Grundregeln med 24 timmars parkering i följd gäller endast på helgfria vardagar utom dagar före söndag och helgdag.

Vad kostar boendeparkering Kungsholmen?

Boendeparkering. 75 kronor per dygn. 1 100 kronor per månad.

Vad innebär tilläggstavlan under p skylten?

Tilläggstavlan parkeringsskiva är ett tillägg till en P-skylt som anger mellan vilka tider P-skiva ska användas och hur länge man får stå med P-skiva. Övriga tider gäller fri parkering.

Vad betyder inom parentes parkering?

På dag före söndagar och helgdagar samt på helgdagar gäller andra regler för parkering. En helgdag är en vanlig söndag eller en röd dag. Klockslag på tilläggstavlan inom parentes är de tider som gäller dag före söndag eller annan helgdag. Klockslag på tilläggstavlan som är helt röda är de tider som gäller på helgdagar.

Vad gäller vid parkering?

Parkeringsreglerna bygger på två enkla huvudprinciper: Du får inte stanna eller parkera så att fara uppstår du hindrar eller stör andra. 5 Inom tättbebyggt område får du inte stanna eller parkera på allmänna platser utanför vägen, t. ex. i diken, i skiljeremsor, i parker, i planteringar eller liknande.

Vad menas med datumparkering?

Märket anger förbud mot att parkera fordon på dagar med jämnt datum på den sida av vägen som har jämna adressnummer och på dagar med udda datum på den sida av vägen som har udda adressnummer.

Relaterade inlägg: