Hur många invånare i Alanya?

Innehållsförteckning

Hur många invånare i Alanya?

Hur många invånare i Alanya?

Alanya har cirka cirka 291 640 invånare.

Vilken världsdel ligger Alanya i?

Turiket ligger även i två världsdelar, Europa och Asien och den delen av Turkiet som ligger i Europa är en del av Balkan.

Är Alanya Europa?

Alanya är en stad i provinsen Antalya i sydvästra Turkiet. Den är belägen på en liten halvö vid foten av Taurusbergen, cirka 140 kilometer sydöst om staden Antalya på Anatoliens sydkust mot Medelhavet....Alanya[redigera | redigera wikitext]
Alanya
Stad
Alanya
LandTurkiet
DelstatAntalya

Vad finns det att göra i Alanya?

De populäraste sevärdheterna i Alanya

  1. Kleopatra Beach. 5 066. Stränder. Öppet nu. ...
  2. Alanya Teleferik. 1 117. Spårvagnar. Öppet nu. ...
  3. Alanya Kalesi. 3 104. Slott. 2021.
  4. Dimcay. 1 931. Vattenfall. ...
  5. Alanya Gardens. 448. Trädgårdar. ...
  6. Red Tower. 967. Militärmuseer Arkitektoniska byggnader.
  7. Konaklı Time Center. Gallerior. 2021.
  8. Dim Cave. 1 412. Grottor.

Vad är Alanya känt för?

Landets största religion är islam och är den som utövas mest. Förutom de långa sandstränderna, vilka en del är hela två kilometer långa, så erbjuder staden både nöje och shopping. Det finns även en sevärd fästning från medeltiden som kan stoltsera med 150 torn och en ringmur som mäter sju kilometer i omkrets.

Hur många invånare i Antalya?

Demografi. Antalya har vuxit till en storstad på kort tid. På 1950-talet hade staden en befolkning på ca 27 000 och i slutet av 2014 ett beräknat invånarantal på .

I vilken världsdel ligger Turkiet?

Europa Asien Turkey/Continent Turkiet är till ytan något större än Sverige och Norge tillsammans. Landet brukar räknas till Europa trots att det till större delen ligger i Västasien. Den traditionella gränsen mellan kontinenterna går rakt genom storstaden Istanbul.

Vilken del av Turkiet tillhör Europa?

Landet, som till ytan är världens 37:e största, upptar inklusive sjöar 779 452 km², av vilka 23 764 km² utgörs av Östra Thrakien i Europa och 755 688 km² (97 %) ligger i sydvästra Asien på halvön Anatolien (även kallad Mindre Asien).

Vilka städer i Turkiet ligger i Europa?

Turkiet är till ytan något större än Sverige och Norge tillsammans. Landet brukar räknas till Europa trots att det till större delen ligger i Västasien.

Vilket hav är det i Alanya?

Alanya är vackert beläget vid nedkanten av Taurusbergen i sydvästra Turkiet. Staden som ligger i provinsen Antalya, cirka 140 km ifrån staden Antalaya, är placerat vid Medelhavet och dess vackra stränder.

Relaterade inlägg: