Vad får man ta med sig in i Australien?

Innehållsförteckning

Vad får man ta med sig in i Australien?

Vad får man ta med sig in i Australien?

Australien har mycket strikta införselregler för en mängd olika varor och personliga tillhörigheter. Det är upp till resenären att själv kontrollera vad som är tillåtet att föra in i landet samt kontrollera vilka varor och personliga tillhörigheter som resenären måste deklarera.

Kan man resa till Australien med uppehållstillstånd?

Detta visum (visumklass 309) låter dig bo med din partner i Australien som temporary resident. Om du och din partners relation är fortgående efter två år kan ditt visum konverteras till ett permanent uppehållstillstånd (visumklass 100). Visumet ger dig rätt att arbeta och studera.

När är det bäst att åka till Australien?

– Det finns ingen dålig period att besöka Australien, men för bäst solchanser i söder bör du åka under perioden december till februari. ... Om man vill undvika riktigt varma temperaturer rekommenderar vi faktiskt att resa till Australien när det är vinter där.

Kan man resa till Australien med resedokument?

Krav på resedokument Med undantag för medborgare i Australien och Nya Zeeland måste medborgare i alla andra länder ha ett elektroniskt visum, ett uppehållstillstånd eller ett elektroniskt resegodkännande för att besöka Australien.

Vad händer i Australien Corona?

Australien öppnar sina gränser. Från och med 15.12.2021 får australiska medborgare, personer som är bosatta i landet med permanent uppehållstillstånd och innehavare av särskilt angivna viseringar som har fått vacciner mot Covid-19 som godkänts av Australien anlända till landet utan dispens.

Hur många cigaretter får man ta med sig till Australien?

Du har med dig för mycket snus utan att deklarera det. Sedan får du bara ha med dig 25 g tobaksprodukter för personligt bruk, men mer än så måste du deklarera (och betala införselskatt på).

Får man komma in i Australien om man är straffad?

Du kommer alltså, ifall du döms, med största sannolikhet inte att sitta i fängelse när du vill åka till Australien. Så länge som du inte har begått något annat brott under ditt liv (och därmed överskrider 12 månaders total fängelsetid) så bör du alltså inte uppfylla kraven för "substantial criminal record".

Kan man flytta till Australien?

Vad krävs för att flytta till Australien? ... Australien är ett sådant land. Det finns olika typer av visum beroende på hur länge du ska stanna och vad du ska göra. Vill du stanna i landet och arbeta under ett år samtidigt som du turistar ska du ha ett så kallat Working Holiday Visa* ⁶* som gäller i ett år.

När är det regnperiod i Australien?

Regnperioden infaller vanligtvis i oktober/november till mars/april, medan april-oktober är i stort sett helt regnfria. Under regnperioden gör man bäst i att inte bada i havet vid stränderna i norra Australien, eftersom det då finns väldigt giftiga maneter i vattnet.

När är det varmast i Australien?

December är den varmaste månaden för Sydney i Australien med medeltemperatur på 26°C. Vattentemperatur för Sydney är varmast i februari med temperatur på 23°C. Temperaturen för Sydney är som kallast i juli med medeltemperatur på 17°C.

Relaterade inlägg: