Vad är en målsida i Google Analytics?

Innehållsförteckning

Vad är en målsida i Google Analytics?

Vad är en målsida i Google Analytics?

Målsidan är den webbsida dit användare kommer när de klickar på din annons. Sidans webbadress är vanligtvis samma som annonsens slutliga webbadress. För varje annons anger du en slutlig webbadress till målsidan där användarna hamnar när de klickar på din annons.

Hur många använder Google Analytics?

Vår handledare, Max Wimnell, drar några slides om hur det ser ut i Sverige idag, och ca 90% av alla hemsidor har Google Analytics installerat. Men det är bara ca 30% av alla som loggar in och analyserar datan, mycket märkligt!

På vilka nivåer läser Google Analytics in data?

Du kan i Google Analytics välja vilken nivå du vill ge en användare (ett Google-konto) tillgång till. Ett vanligt exempel är att en person som enbart arbetar med analys enbart har tillgång till den huvudsakliga vyn i ett Google Analytics-konto.

Hur läser man Google Analytics?

Kom igång med Analytics

  1. Skapa eller logga in på ditt Analytics-konto: Gå till google.com/analytics. ...
  2. Skapa en egendom i ditt Analytics-konto. ...
  3. Ställ in en rapportvy i din egendom. ...
  4. Följ anvisningarna för att lägga till spårningskoden på din webbplats så att du kan samla in data i din Analytics-egendom.

Vilken information kan du få genom att använda webbanalysverktyg?

En webbanalys är kort och gott de metoder som används för att samla in och analysera data om hur en webbplats används. Som exempel kan man analysera vilka sidor som är mest besökta, hur användarna navigerar på sajten samt från vilka sidor de tenderar att lämna webbplatsen.

Hur många sidvisningar?

En sidas unika sidvisningar är i hur många besök, sessioner, som användare varit på sidan. Om en användare är på sida och laddar om den flera gånger ökar antalet unika sidvisningar endast med ett. Ett bättre begrepp för unika sidvisningar skulle vara ”i x sessioner”, till exempel att en sida har besökts i 4 sessioner.

Varför Analytics?

Tack vare Google Analytics kan du som användare få veta hur många besök du har varje dag, hur många av dessa som är unika besökare, varifrån besöken kommer, vilka trafikkällor som driver mest trafik, hur lång tid dina besökare spenderar på din sida, hur många sidor dina besökare tittar på i genomsnitt med mera.

Vilken del av Google Analytics kan berätta om besökarna hittade din webbplats via sociala medier?

Med Google Analytics tar du enkelt reda på dina besökares geografiska position. Förvärv – En typ av rapport som ger dig information om hur besökaren har hittat till din webbplats, till exempel via en sökmotor, sociala medier eller en länk på en annan webbplats.

Hur logga jag in på Google Analytics?

Du kan logga in på ditt Analytics-konto på http://www.google.com/analytics. Klicka på Logga in (överst till höger) och välj Analytics. Om du redan är inloggad på Google (om du t.

Varför ska man använda Google Analytics?

Med Google Analytics kan man mäta statistik, trafik och hur besökaren på hemsidan beter sig. ... Google Analytics är ett kraftfullt verktyg som kan vara användbart vid kampanjer och annan marknadsföring för att se vart det kan vara mest lönsamt att investera större delar av marknadsbudgeten.

Relaterade inlägg: