Vad betyder ansökan hos Kronofogden?

Innehållsförteckning

Vad betyder ansökan hos Kronofogden?

Vad betyder ansökan hos Kronofogden?

Har du eller ditt företag ett krav mot någon, till exempel att någon ska betala, flytta eller lämna tillbaka egendom? Då kan du ansöka om betalningsföreläggande eller handräckning. Om du har fått ett beslut (utslag), kan du också ansöka om vår hjälp med att exempelvis driva in skulden.

Är skulder hos Kronofogden offentliga?

En skuld som har funnits hos oss för utmätning kan omfattas av sekretess. Då är uppgiften inte längre offentlig och vi lämnar inte ut den. Uppgifter om annat, exempelvis vräkning (avhysning), kan också vara sekretessbelagda. Sekretess kan gälla uppgifter om skulder som funnits för utmätning.

Vad innebär anmärkning hos Kronofogden?

När du har en skuld du inte betalar kan den som vill ha betalt ta hjälp av Kronofogden. Så småningom registreras din skuld i våra register. Då kan kreditupplysningsföretagen hämta den informationen från oss och det innebär att du fått en betalningsanmärkning. ... Vi kan inte svara på dina frågor om betalningsanmärkningar.

Hur driver Kronofogden in skulder?

Du kan begära att vi driver in skulden. Vi gör då en utredning för att se om den som ska betala har pengar eller andra tillgångar. Om personen/företaget saknar tillgångar får du inte betalt. Du behöver däremot betala 600 kronor till oss för att du begärt att vi driver in skulden.

Vill ha betalt kronofogden?

Du villbetalt. Du kan få hjälp av oss om du anser att någon är skyldig dig pengar. Ansök om betalningsföreläggande för att få ditt krav fastställt. Den du har ett krav mot får då möjlighet att svara och ta ställning till kravet.

Hur får man betalt av kronofogden?

Du som har registrerade skulder hos oss Då betalar du så här: Använd bankgiro 5045-3158. Ange referensnummer, så kallat OCR-nummer. Du hittar det i brevet "Skuld att betala" som du fått från oss.

Kan man se vem som har skuld hos Kronofogden?

Mina skulder och förelägganden Vill du ha koll på dina skulder och krav på att betala eller göra något (förelägganden) ska du använda vår e-tjänst "Mina skulder och förelä...

Hur tar man reda på om någon har skulder?

För skulder finns det något som kallas skuldupplysning. Genom att kontakta Kronofogden kan man få veta om någon har en obetald skuld hos dem. Det krävs dock att den som vill ha reda på denna information har exempelvis ditt personnummer.

Relaterade inlägg: