Vad är en app för något?

Innehållsförteckning

Vad är en app för något?

Vad är en app för något?

En app är ett spel eller ett program som du laddar hem till din telefon eller surfplatta. Det finns appar för det mesta, till exempel träning, tv-tablåer, nummerupplysning och sportresultat.

Vad gör appen?

App är en förkortning av applikation som i dessa sammanhang betyder datorprogram. Ett datorprogram ger nya möjligheter och funktioner till en dator. Precis som det finns program för allt möjligt till vanliga datorer finns det en uppsjö av appar för de nya mobilerna.

Hur stavas app?

App böjs en app, appen, flera appar, de apparna. Ordet förekommer ofta i sammansättningar som mobilapp, betalapp och appbutik.

Vem uppfann appar?

Android är ett mobilt operativsystem för främst smartphones och pekplattor, som ursprungligen utvecklades av Android Inc., ett företag som senare blev uppköpt av Google 2005.

Vad finns det för appar?

Exempelvis finns det mobila applikationer som kan användas som gps-mottagare, kontaktbok, telefon, kalender, mediaspelare, SMS- och chat-program, mobila webbläsare, e-postklienter och spel. Flera appar är färdiginstallerade av leverantören av den mobila enheten.

Varför app?

Med en app behöver dina kunder inte längre komma ihåg er webbadress, ert telefonnummer eller ens ert företagsnamn – allt som behövs är att se ikonen som ligger installerad på telefonens skrivbord och med bara ett tryck på skärmen kan användaren ta del av era tjänster och erbjudanden.

Vilken var den första appen?

Systemet kallades Psion Organizer och var till för att organisera saker och ting – såsom en agenda, en kalkylator och några andra superenkla funktioner. Den kunde inte ännu hantera telefonsamtal, men sades vara grunden till våra moderna appar idag.

När kom appar?

En appbutik för Samsungs mobiltelefoner startades i september 2009. Vid oktober 2011 nådde Samsung Apps 10 miljoner nerladdningar. Just nu är butiken tillgänglig i 125 länder och erbjuder appar till Windows mobiler, Android och Bada-enheter.

Hur fungerar App Store?

Använd Apple-prenumerationer som iCloud+ och Apple Music för att köpa appar från App Store eller annan media från Apple. Du behöver ett Apple-ID och en giltig betalningsmetod. ... Om du inte kan handla eller uppdatera appar, gratisappar inkluderat, behöver du uppdatera din betalningsmetod eller lägga till en ny.

Varför stänger appen av sig?

Om problemet med appen kvarstår efter en tvingad avslutning kan du behöva kontakta apputvecklaren. Läs mer om hur du kontaktar utvecklaren. Du kan vanligtvis rensa en apps cacheminne och data via appen Inställningar på telefonen. Inställningarna kan variera beroende på telefon.

Relaterade inlägg: