Vad innehåller Arnica?

Innehållsförteckning

Vad innehåller Arnica?

Vad innehåller Arnica?

Arnica innehåller mycket flavonoider, ett ämne som stärker blodkärlen och gör dem mer elastiska. När man råkar ut för en smäll, en stukning eller en bristning bidrar flavonoiderna till att blödningen minimeras så att blåmärken och bulor inte blir så stora.

Hur verkar Arnica?

Arnikaextrakt används ofta för att vidga blodkärlen för ett ökat genomflöde, vilket minskar svullnader samt verkar mjukgörande för muskler och leder. Oftast är det ansträngda och utsatta muskler och sträckningar som behandlas med arnika. ... För senor, leder och ligament rekommenderas våtvarmt omslag.

Vad hjälper Arnica mot?

Smörj in huden med Arnica Kräm 2-3 gånger dagligen vid behov för att hjälpa vid ömma och stela muskler och leder. Innehåll i Arnica Kräm: 10% Arnica -Arnica Montana han länge använts för att behandla muskelskador, blåmärken eller stukningar. På svenska kallas den även slåttergubbe och den växer gärna i fjällområden.

Vad är Arnica gel?

Arnika är en beprövad produkt som traditionellt använts för att vidga blodkärlen och ökat blodets genomströmning till muskler och vävnader. Arnica används som massagegel på utsatta eller ansträngda områden som senor, ligament muskler, leder och benhinnor.

Vad är Ormsalva gjort av?

Ormsalva aktiv är ett värmande liniment som passar för massage av spända, stela muskler och leder. Innehåller Arnica Montana, chili och rosmarinolja samt mentol. Gör huden mjuk och smidig. Används i förebyggande syfte eller i samband med träning, sport eller annan fysisk aktivitet, proffesionellt eller som egenvård.

När blommar Slåttergubben?

Ofta har den även två mindre korgar i det översta bladparet. Frukten är omkring 5 mm lång, blekbrun och korthårig med en smutsigt vit hårpensel. Slåttergubbe blommar i juni–juli.

Vad är Arnica bra för häst?

Arnika kan användas på muskler, leder, ligament och senor. Arnica lämpar sig som ett massageliniment på muskulaturen över rygg och rumpa. Det går bra att använda en täcke eller bandage på hästen direkt efter användning för att ytterligare tillföra och bevara värmen.

Varför använder man liniment häst?

Liniment är otroligt bra och nödvändigt i alla aktiva hästars vardag efter träning och tävling. Liniment hjälper hästarna och skyndar på musklernas återhämtning efter träning och tävling.

Kan man använda arnika gel på människa?

Arnika kan användas på muskler, leder, ligament och senor. Arnica lämpar sig som ett massageliniment på muskulaturen över rygg och rumpa.

Varför använder man liniment på häst?

Liniment är otroligt bra och nödvändigt i alla aktiva hästars vardag efter träning och tävling. Liniment hjälper hästarna och skyndar på musklernas återhämtning efter träning och tävling. I vårt sortiment hittar du även isgel eller kylgelé samt Arnika Gel så att du kan skapa ett komplett friskvårdsapotek i ditt stall.

Relaterade inlägg: