Vilken kommun tillhör Arvika?

Innehållsförteckning

Vilken kommun tillhör Arvika?

Vilken kommun tillhör Arvika?

Arvika Municipality Arvika/Municipalities

När byggdes Arvika?

Stationshuset i Arvika invigdes 1871 och är uppfört i rött tegel....Arvika[redigera | redigera wikitext]
Arvika
Tätort Centralort
- kommun25 888 (2021)
Befolkningstäthet
- tätort11,933 inv./hektar

Hur djup är Glafsfjorden?

Glafsfjorden är en sjö i Arvika och Säffle kommuner i Värmland och ingår i Göta älvs huvudavrinningsområde. Sjön är 36 meter djup, har en yta på 93,82 kvadratkilometer och befinner sig 45 meter över havet.

I vilket län ligger Arvika?

Arvika kommun ligger i Värmland (Värmlands län); 1 649 km2, 25 932 invånare (2020). Kommunen genomkorsas av järnvägen Laxå–Charlottenberg(–Oslo) och väg 61. Centralort är Arvika.

Vad är Arvika känd för?

Än viktigare för Arvika blev tillkomsten av nordvästra stambanan och järnvägen 1871, vilket förvandlade Arvika från en oansenlig handels- och hantverksort till en blomstrande industristad. Det strategiska läget vid stambanan mellan Stockholm och Oslo har stor betydelse än idag.

Vilka styr i Arvika?

Efter valet 2018 styr en majoritetskoalition bestående av Socialdemokraterna,Vänsterpartiet och Miljöpartiet. I Arvika finns ett kommunalråd och ett oppositionsråd. Peter Söderström (S) är kommunalråd och Kristina Bengtsson Nilsson (M) är oppositionsråd.

När byggdes Centralskolan i Arvika?

Den bortre husdelen byggdes 1904 åt Arvika Träfabrik, togs över av Tobaksmonopolet som lager för råtobak till 1923, då Arvika stad byggde om huset för skoländamål. Den östra delen av nuvarande Centralskolan invigdes 1914.

När byggdes Metkroken i Arvika?

Arvika från luften med "Metkroken" och HSB-husen längs Parkgatan den .

Hur många sjöar finns det i Värmland?

Värmland vilar på vatten. Här finns 10 512 sjöar bland annat Vänern i söder som är Västeuropas största insjö. Andra stora och viktiga sjöar är Fryken, Glafsfjorden och Värmeln. Klarälven är en livsnerv som sträcker sig nära 300 km från norr till söder där den mynnar ut i Vänern.

Vilken Växtzon har Arvika?

Växtzon Arvika kommun I Arvika kommun så är det dessa växtzoner som gäller: Växtzon 3.

Relaterade inlägg: