Hur mycket kostar det att mappa bilen?

Innehållsförteckning

Hur mycket kostar det att mappa bilen?

Hur mycket kostar det att mappa bilen?

Det beror ju på vilken bil, motor, sprut, turbo, sug, tändning, givare, ja - allt som rör motorn och drivlinan! Kör man motorn i bänk brukar det kosta runt 15-20,000 kr. Detta är också det bästa sättet. På rullande landsväg, "bromsning", kan det kosta mellan 10-15,000 kr.

Hur lång tid tar det att mappa en bil?

Mappning vardagar: Heldag (8 tim) - 6500kr inkl moms. Effektmätning (1 tim) - 1500kr inkl moms.

Vad innebär det att mappa en bil?

Mappning är ett annat ord för ”kalibrering” eller ”motoroptimering”. Syftet med en mappning är att få motor och kringutrustning att gå säkert och bra och samtidigt anpassa det till ändamål och önskemål.

Hur man mappar en bil?

Du lägger in parametrar i styrboxen så att bilen går på ett så optimalt sätt i ett visst arbetsområde som du själv vill ha den i. Alltså så att luft/soppa och ev. laddtryck och tändning hamnar rätt så att du får ut det bästa (läs högt ladd, bästa soppaförbrukningen mm.) för det du skall ha bilen till.

Vad kostar det att bänka bil?

Kostar cirka 1000-1500kr +några hundringar om du vill prova olika setups på bilen å se vad som är bäst.

Vad kostar det att bänka en mc?

Ringde för att kolla vad de kostar att bänka hojen. Jag har redan Screamin Eagle super tuner PRO (HDs motsvarighet till powercommander) så det är ingen hårdvara inräknad. Endast mappning och dokumentation. Priset jag fick är 4500:-.

Hur fungerar mappning?

Mappning innebär att man skräddarsyr motorstyrningen till just en specifik motor / bil. Det kräver helt annan utrustning och framförallt kunskap än att bara "byta" chip. Normalt krävs ett eftermarknads motorstyrsystem, autronic eller [LÄNK].

Hur mappar man MaxxECU?

pga all MaxxECU utveckling har vi längre inte möjlighet att mappa så mycket längre, vi hänvisar till våra MaxxECU återförsäljare runtom i Sverige för mappning! Mappning utförs på vår rullande landsväg för framhjulsdrivna, bakhjulsdrivna eller fyrhjulsdrivna bilar och själva effektmätning ingår alltid vid mappning.

Vad är en Bromsbänk?

En bromsbänk är ett verktyg som främst används till att mäta hästkrafter. Bromsbänkar kan se ut på flera olika vis samt både arbeta analogt eller digitalt.

Vad är mappning av mc?

Mappning av MC Genom att skapa olika mappningar / inställningar beroende på hur den ska köras kan du få ut mest av din MC när du behöver det. En Power Commander i samband med att du bänkar din motorcykel är att rekommendera för att veta att inställningarna funkar för just din hoj.

Relaterade inlägg: