Vad betyder lätt artros?

Innehållsförteckning

Vad betyder lätt artros?

Vad betyder lätt artros?

Artros kännetecknas av ömma och stela leder. Besvären beror ofta på ärftlighet eller långvarig och tung belastning på lederna. Ledvärken brukar komma successivt med stigande ålder. Symptomen kan lindras på flera sätt – i första hand genom fysisk aktivitet, men även med hjälp av läkemedel.

Hur länge varar ett skov vid artros?

I takt med att sjukdomen blir värre kan det vara så att smärtan uppstår även vid vila. Om detta symtom uppstår är det läge att uppsöka vård. Det varierar från person till person vilka symtom på artros som uppkommer när och hur snabbt sjukdomen utvecklas – det kan ta allt från bara några månader till flera år.

Är det farligt med artros?

Artrosrelaterad smärta är inte farligt Den smärta som kommer med sjukdomen är inte farlig. Man ska därmed inte vara rädd för att träna även om det gör ont. Att bli stillasittande leder bara till att sjukdomen förvärras. Dessutom ökar risken för exempelvis hjärt- & kärlsjukdomar och diabetes.

Hur känns knäartros?

Benändarna kan komma i kontakt med varandra och det känns som knät hakar upp sig. Samtidigt knäpper och knakar det ibland och risken för att du får ont ökar. Ibland känns området kring knät svullet och varmt. Det är oftast i den inre delen av leden som man får artros.

Relaterade inlägg: