Vilket tvättmedel till IDOS?

Innehållsförteckning

Vilket tvättmedel till IDOS?

Vilket tvättmedel till IDOS?

Du kan använda de flytande tvättmedel som finns att köpa i butik. Bosch tvättmaskin med i-DOS 2.0 har tre tvättmedelsfack; 1 större fack för ditt mest använda tvättmedel, 1 mindre fack för skölj- eller tvättmedel, samt ett tvättmedelsfack för manuell dosering av flytande -eller pulvertvättmedel.

Hur mycket tvättmedel ska man ha?

För en större tvättmängd behöver du normalt mer tvättmedel än om du inte tvättar så mycket. ... Om du använder flytande tvättmedel kan du dosera med locket. Se till att dosera efter tvättmängden. I allmänhet behöver du 35 ml flytande tvättmedel för en normalt smutsad tvätt om du har medelhårt vatten.

Vad betyder att dosera tvättmedlet?

Ju mer sällan du köper tvättmedel, desto mer pengar sparar du, så fördelarna med att dosera tvättmedel rätt är många! Hur mycket tvättmedel ska man ha? Det beror lite på, och de faktorer som påverkar hur mycket tvättmedel du bör använda är: Vilket typ av vatten det är i området du bor i.

Vad händer om man har för mycket tvättmedel?

För mycket tvättmedel är inte bra för miljön, kläderna eller för tvättmaskinen. Många lägger till extra tvättmedel för de tror att tvätten blir renare då, men så är det inte. Allt tvättmedel åker inte ut med sköljvattnet vid överdosering utan en del medel blir kvar i kläderna.

Vilket tvättmedel till Självdoserande tvättmaskin?

Ett specialdesignat flytande tvättmedel för autodosering passar bäst för denna typ av tvättmaskin, eftersom den här typen av tvättmedel har en tunnare viskositet som lättare kan transporteras ner till tvättmaskinens trumma, och riskerar därmed inte att fastna i systemet och skapa en beläggning.

Vilket fack för tvättmedel?

Lägg i tvättmedel eller sköljmedel i fack I, II eller . Fack I: Tvättmedel för förtvätt och blötläggning. Fack II: Tvättmedel för huvudtvätt, blekning, stärkning och tvåltvättprogrammet. Fack : Sköljmedel för sista sköljningen.

Hur länge räcker tvättmedel?

Rädda planeten, spar tvättmedel Tvättmedel bör användas i den mån det behövs och om vi alla doserar rätt drar vi ner på allt från innehåll till paketering och transport till butiker.

Hur mycket tvätt ska man stoppa in i maskinen?

Överfyllning har en negativ inverkan på tvättresultatet och gör tvätten skrynklig. Det rekommenderas att du lämnar en handsbredd utrymme i trumman när du fyller maskinen. Detta motsvarar ungefär 3/4 av trumman.

Vilket tvättmedel till duntäcke?

Du bör använda ett tvålbaserat tvättmedel. Vanliga tvättmedel innehåller tensider som skadar dunet. De naturliga oljorna i dunet förstörs och resultatet blir ett platt, tråkigt täcke som tappat sin fluffighet. Stoppa gärna några tennisbollar i tvättmaskinen för att förhindra att dunet klumpar ihop sig.

Hur använder man tvättpulver?

Det finns flytande och pulver tvättmedel. Det flytande mäter man upp (doserar) i en boll och lägger direkt tillsammans med tvätten i tvätt-trumman. Pulvret häller man i tvättmedelsfacken och mäter med ett decilitermått.

Relaterade inlägg: